изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:20 EEST
ОТБЕЛЯЗВАМЕ 137 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА    
ОбществоС поредица от прояви през тази седмица Добрич отбелязва 137-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. В Общинския младежки център по предварителна заявка вървят видеопрожекции на документалните филми "Песните на Апостола", "Гробът на Левски", "Забравените пътища на Апостола", "Левски, шопите и Априлската клада".

Също в ОМЦ е подредена фотоизложба "Апостолът на свободата".
Регионална библиотека "Дора Габе" отбелязва гибелта на Васил Левски с изложба на библиотечни документи. "Васил Левски - Апостолът на свободата" - под това мото е подредената експозиция, която включва библиотечни материали от фондовете на библиотеката, представящи живота, безценната роля на Левски в националноосвободителните борби на България, неговата трагична гибел и заветите, които оставя на бъдещите поколения. Изложбата може да бъде разгледана до 26 февруари. В петък във фоайето на РБ "Дор а Габе" ще се проведе тематичен час за живота и делото на Васил Левски. По време на урока библиотечен специалист ще представи мултимедия под наслов"Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си". В тематичния час ще се включат ученици от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич.
Общоградско поклонение и полагане на цветя на паметника на Васил Левски по повод 137 години от гибелта му ще се състоят на 19 февруари от 11 ч. Организатори са община Добрич и Общинският комитет "Васил Левски".
 


Сходни връзки

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 137 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди