изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:33 EEST
В НЕАПОЛ ДОБРИЧ ПОЛУЧИ ПОКАНА ЗА ПАРТНЬОРСТВА    
НовиниОбщина Добрич е представила в Неапол, Италия проекта за изграждане на бизнес зона “Добрич”. Това съобщи вчера зам.-кметът Надежда Петкова.

 Тя е бил в Италия, заедно  с началникът на Канцеларията на кмета Лиляна Събева. Поканата за посещението е била от региона на Кампания чрез Италиано-българската търговска камара. Освен община Добрич със свой щанд е участвала и Агенцията по виното на България.
В Неапол се е провела среща за междурегионално сътрудничество, добри практики и насърчаване на бъдещи партньорства. В Технологичния център за иновации са били представени региони от различни европейски страни.
Врамките на форума са били широко представени европейски програми, добри практики в сферата на иновациите като бизнесинкубатори, клъстери, консултантски организации и друг. Реализиран е и обмен на добри практики между общини и региони, предоставяне на “ВиК” услуги и други.
Добрич е получил покана да партнира в нов проект с Неапол, Букурещ и Париж. Той предвижда да се проучи капацитетът им в сферите на  логистиката, европейските практики и местното развитие. Целта е в продължение на една година да се генерират нови идеи за партньорства.
 


Сходни връзки

В НЕАПОЛ ДОБРИЧ ПОЛУЧИ ПОКАНА ЗА ПАРТНЬОРСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди