изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:23 EEST
Секс работнички се опълчват на босовете, правят синдикат    
НовиниБургаските жрици на любовта се пребориха с шефовете си за по-висок процент от заработеното, сутеньорите се видяха в чудо.

Жриците на любовта в Бургас и региона са решили да създадат организация, която да им брани правата. Става въпрос за нещо като синдикат, който да преговаря със сутеньорите и по-големите шефове за подобряване на условията и на заплащането на проститутките.

В последната година и в Бургас се усети кризата в този бранш. Според хора от местния ъндърграунд оборотът от „дейността” е спаднал наполовина. Основна причина за намалената заработка е отливът на най-честите клиенти на заработващите дами – строителните работници. Заради срива в този бранш голяма част от приходящите в Бургас дюлгери са си отишли по родните места и са оставили без работа жриците.Това се е отразило пагубно на финансите им. Докато през 2008 година средно на месец те заработвали между 6 и 8 хиляди лева , сега стигали с мъка до 1500-1800 лева. Допълнителен проблеми било и това, че техните шефове прибирали все по-големи комисионни. Така се стигало до ситуации, в които дамата получавала само по 20 процента от сумата, а другото прибирали сутеньорите и по-горните босове.

Несправедливото отношение накарало работничките в бранша да си направят синдикална организация. В нея вече членували над 90 процента от „постоянно заетите” труженички. Те поискали да получават поне по 50 процента от заработената сума, да им плащат на 100 процента квартирите и да им се осигуряват всеки месец медицински прегледи и лечение за сметка на „работодателите”.

Исканията буквално смаяли тримата босове, които контролират дейността в града. В отговор те наредили един месец жриците да работят безплатно. Най-суровият от тях, познат с прякора Роки, дори издал заповед за наказание. Три от най-дейните в синдикалната работа били бити с камшици в къща край Бургас.

Наказанията обаче не дали резултат, защото труженичките просто отказали да работят. Като се видели в чудо, босовете решили все пак да повикат на разговор „синдикалните лидерки”. Преговорите продължили две седмици, в които жриците заработвали на половин работен ден и изчаквали развитието на нещата. Така се стигнало и до споразумение, но отстъпили и двете страни. Работещите момичета щели да получават по 50 процента от сумите, но квартирите и прегледите трябвало да си плащат сами. Шефовете се ангажирали и с осигуряването на нови по-добри терени за дейността с повече лукс и удобства. За да се развива бизнесът щели да бъдат оборудвани и няколко апартамента с уреди за по–странни сексуални предпочитания за по-изтънчени клиенти.

Нана: Успяхме! Призовавам момичетата от цялата страна да ни последват!


„ШОУ” успя да зададе няколко въпроса на една от най-старите проституки в града. Ще я наричаме с името Нана по нейно желание.

- Нана, от колко години се занимаваш с тази работа?
- Може би десет години.

- Сега на колко си?
- Тайна. Все пак ще ви кажа, че съм над 30 –те.

- Изглеждаш добре. Защо реши да станеш проститука?
- Нямах работа, нямах хубаво образование. Предпочетох да си вдигам краката и да печеля ,отколкото да продaвам в някой магазин за 250 лева. Сега печеля много повече, имам хубави дрехи, купих си и кола. Дори съм заделила пари. Този път си го избрах аз. Не се виждам като домакиня, която слугува на мъжа си, докато той чете вестник или си пийва ракията. Смятам да инвестирам в бизнес след години, но не съм решила в какъв.

- Не си ли имала случаи на насилие, на грубости?
- Ще ви излъжа, ако кажа, че не съм имала. Стават такива неща. Това е част от риска. При мен обаче поне не се е стигало да тежки побои или фатални случаи.

- Какво ти се е случвало?
- Веднъж дойде клиент и ме нае за цяла вечер. Изглеждаше добре и възпитан. Каза ми , че ще го правим в хотелска стая. Отидох, но заварих още пет човека. А ми беше платено за секс с един. Накараха ме да се чукам с всички наведнъж и това продължи четири –пет часа. Буквално ми спряха тока. Нямах голям избор защото бяха общо шест човека и можеше да ям бой. Така предпочетох да ме чукат групово. Имала съм и други подобни случки, но с годините се свиква.

- Няма ли да се отказваш?
- Още не. Търсят ме, харесват ме и ще продължа докато мога.

- Имала ли си клиенти известни мъже?
- Имала съм, но имена няма да чуете. Някои от тях са ми дори постоянни клинети.

- Разбра се, че сте направили нещо като синдикат и сте създали организация да ви брани правата?
- Така е, вие пък как разбрахте? Вярно е това. Трябваше да се случи. В нашия бранш понякога шефовете се държат много егоистично. Просто искахме да се коригират част от условията. Имаше търкания, но се получи. Призовавам и другите момичета от страната да постъпят така. Подобни практики има във всички държави в Европа, само тук не е така. Сега смятам, че нещата ще се променят.

- Момичетата, които преговарят от името на синдиката имат ли допълнителни бонуси?
- Да, те получават твърда сума от всеки член на организацията, но няма да ви кажа сумата.

- Ти част ли си от преговарящите?
- Не мога да ви кажа. Благодаря.

Петър Ангелов, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Секс работнички се опълчват на босовете, правят синдикат | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Секс работнички се опълчват на босовете, правят синдикат
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 09:49 EET

Да пази господ тия проститутки, не мога да си представя защо трябва да има проституция. Тия мъже не могат ли сами да се обслужват. Това е ужасно, как свободно си говори за професията си, на никоя майка не препоръчвам да чуе, че детето и проституира. Няма държава ................... !

Секс работнички се опълчват на босовете, правят синдикат
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 12:06 EET
сутеньори да но кои са поголемите шефове тук вече се замислете  е за какво говорим 
Секс работнички се опълчват на босовете, правят синдикат
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 22:07 EET
аз лично нямам нищо против проституцията но не и по този начин която те  правят отврътителна  с чернилки по пътищата  и с бутилки вода нека има но специализирани места с млади хубави дами  и най вече лекарски контрол  чистота и хигиена а то туй какво е  проституция на пътя даже и където играят деца  но на кой му пука за децата на никой после другите виновни ами те пред децата го правят  в храстите по алеята 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди