изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:41 EET
Алексей Петров арестуван, защото разкрил, че има банков картел?    
Политика В края на миналата година бившият съветник в ДАНС Алексей Петров заяви, че има негласно споразумение банковите лихви да се вдигат нагоре. Може би арестът му сега има връзка със заплахата му тогава, че ако премиерът Бойко Борисов не окаже натиск това да се промени, ще разкрие още неща. Тази теза изрази бившият председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Минчо Спасов от НДСВ.

Спасов обаче отказа категорично да заяви, че белезниците са щракнали на ръцете на Петров заради предупреждението му, а просто допусна, че вероятно това стои зад ареста му.

Хората вече се питат защо 10 години никой не е казал, че Петров работи за организираната престъпност, след като това се е знаело в определени среди. Чуват се приказки, че е давал куфарчета с пари на експремиера и настоящ лидер на ДСБ Иван Костов, че е тренирал бившия външен министър, сега евродепутат Надежда Михайлова, но никой нищо не доказва, добави Спасов.

Той припомни, че връзките на Петров с премиера Бойко Борисов са от 15-20 години.

Петров като икономист апелира през декември министър-председателят да разбие банковия картел. Вероятно след това щеше да започне да отправя критики за това, че правителството фаворизира определени банки и бизнес кръгове, но беше арестуван, смята Спасов.

Може би дискусията щеше да е в насока за високите лихви и това, че банковият бизнес е един от най- печелившите, в целия свят той е в криза, а в България процъфтява и това е подозрително, коментира още царистът.

Според Спасов, който е юрист, събраните досега доказателства за обвинението срещу Петров, че е ръководител организирана престъпна група, са много оскъдни.

Ще видим утре дали Апелативният съд ще потвърди оставането му в ареста. Дано разследващите да съберат още доказателства, защото делата се водят на базата на текстове в НПК, където няма предвидена присъда за “обществено очакване”, каза още Минчо Спасов. /БЛИЦ

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Алексей Петров арестуван, защото разкрил, че има банков картел? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди