изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:16 EEST
Полицейска банда внася българки в Турция    
Ред и сигурност
Службите в Истанбул са разкрили полицейска банда, занимавала се с нелегален трафик на жени от Русия, Молдова, България, Румъния. Информационни източници съобщиха, че са били арестувани 13 полицейски служители от паспортната служба за чужденци към Дирекцията по сигурността в Истанбул, а също и четирима комисари от тази служба, предаде БНР.


Арестуваните са обвинени в уреждане с фалшиви документи на престоя на чужденки в Турция, занимаващи се с проституция, гледачки и домашни прислужници. Полицаите снабдявали чужденките с фалшиви документи за престой, а някои дори уреждали с фиктивни бракове.

Според турското законодателство чужденка, която има 3 години брак с турчин, получава турско гражданско. Брачните документи осигурявали с помощта на служител по гражданското състояние в една истанбулска община. За уреждане на престоя в страната полицаите взимали по 9000 долара на човек.

Замесени са и служители от службата по трудовата заетост в Анкара. Групата била разкрита в резултат на близо шестмесечно проследяване в Истанбул, Мерсин, Измир, Анкара.

Неподозиращите нищо полицейски служители били арестувани на работните им места в паспортната служба. Акцията се свързва със затягането на контрола и борбата срещу корупцията от страна на Дирекцията по сигурността в Истанбул.

Дир.бг

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Полицейска банда внася българки в Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди