изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:14 EEST
Самбист е новият депутат от ГЕРБ    
Парламент
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви в началото на днешното пленарно заседание решението от вчера на Конституционния съд, с което се обявява за незаконен изборът на трима депутати.


Решението влиза в сила от момента на постановяването му, поради което Рушен Риза (ДПС), Атанас Семов (РЗС) и Мариана Даракчиева (Синята коалиция), вече нямат качество на народни представители, уточни Цачева, цитирана от БТА.

След като ЦИК издаде удостоверение на новите кандидати за депутати, те придобиват статут и вероятно още идната седмица ще положат клетва. Очаква се на мястото на Даракчиева да се върне земеделецът Венцислав Върбанов, който напусна Синята коалиция миналата година, докато още беше в НС. Семов ще бъде заместен от Георги Терзийски от РЗС. Той е юрист, член е на Софийската адвокатска колегия.

Както стана ясно вчера ДПС губи един мандат и Рушен Риза няма да бъде заместен от никого. От партията на Ахмед Доган заявиха, че ще подадат жалба в Европейския съд в Страсбург.

По този начин парламентарна група на ГЕРБ обаче ще се увеличи с един депутат. Вчера все още не беше съобщено кой ще е той. 117-ият депутат в управляващата партия ще е президентът на федерацията по самбо Румен Стоилов, пише в днешния си брой в. "24 часа". В биографията си той е посочил, че владее руски и иврит. До 2006 г. е бил икономически съветник в “Литекс комерс”, а след това управляващ сътрудник в “Пирин турс”.

“Много е рано да говоря каквото и да е. Разбирам, че има решение, но предпочитам първо да се закълна и след това да говоря за намеренията си. Ще помагам главно по въпросите на спорта. Имам докторска степен по международни икономически отношения в областта на спорта, а и съм вицепрезидент на световната федерация по самбо, така че имам опит и контакти", коментира бъдещият депутат от ГЕРБ пред изданието.

Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев определи като тежък удар отнемането на депутатския мандат на Атанас Семов, предаде Дарик радио. Той заяви, че в началото на следващата седмица партията ще обяви по-нататъшните си действия по решението на Конституционния съд.
"С това решение на практика официално бе легитимирана сделката ДПС-ГЕРБ. Цената на договорката е след оттеглянето на Костов и "Атака" ДПС да се върне във властта", каза Янев.
dir.bg

КС ВРЪЩА В. ВЪРБАНОВ В ПАРЛАМЕНТА

 


Сходни връзки

Самбист е новият депутат от ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди