изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:48 EET
ОБМИСЛЯТ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ТРАПЕЗАРИИ    
ОбществоМинистерството на труда и социалната политика, заедно с Националното сдружение на общините и Български дарителски форум, апелира към бизнеса, синдикатите и Българската православна църква за продължаване на проекта за oбществени трапезарии. На следващото заседание на Светия синод ще бъдат разгледани възможностите да се подпомогне на инициативата, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

От декември 2009 г. са одобрени 140 проекта за разкриване на "обществени трапезарии" на стойност 1 870 887 лв. Проектите се реализират на територията на 27 области и София - град в 135 общини, припомнят от МТСП. От възможността за получаването на топъл обяд се възползват 11 185 лица. Социалните трапезарии ще продължат да функционират до края на месец март 2010 г. В Добричка област врати отвориха осем обществени трапезарии - във всяка една от общините. В областния град услугата се реализира на три пункта - храм "Света Троица" и пенсионерските клубове "Любимец" и "Отец Паисий". Там се предоставя топъл обяд - супа, основно ястие и хляб, на възрастни самотни хора с минимални пенсии, на лица с увреждания с ниски доходи, на лица, подпомагани по реда на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, както и на хора без доходи.
Средно месечно за продължаването на проекта след 31 март 2010 г. ще са необходими около 450 000 лева, показват извършените разчети на база действащите проекти за обществени трапезарии към настоящия момент, информират още от МТСП.
 


Сходни връзки

ОБМИСЛЯТ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ТРАПЕЗАРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди