изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:59 EEST
Трима бивши министри отиват на съд    
Новини
Бившите министри на отбраната - Николай Цонев, на земеделието - Валери Цветанов, и на труда и социалните грижи - Емилия Масларова отиват на съд. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов. Съвсем скоро към екипа си може да се присъедини и бившият премиер Сергей Станишев, чието разследване приключва до седмица.


Кокинов не конкретизира какъв е резултатът от проверката на експремиера заради изчезналите доклади с гриф секретно.

Въвлечените в корупционен скандал с подкуп в особено големи размери зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа и бизнесменът Росен Маринов също ще застанат пред Темида.

Обвинителният акт и срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина все още се пише, стана известно от изказването на градския прокурор.

За излязлото отново на предна линия убийство на прокурора Николай Колев обвинителят посочи, че делото е възобновено още на 18 декември и по него се работи усилено.

Наблюдаващият прокурор по делото за убийството на Николай Колев, възобновено през ноември миналата година, трябва да прецени дали има основания да бъде повдигнато обвинение на Никола Филчев, каза  Кокинов. Той уточни, че отварянето на делото е заради нови факти, а не заради решението на Съда по правата на човека в Страсбург по казуса.

Бившият главен прокурор Никола Филчев е бил разпитван от следователи по делото за убийството на прокурора Николай Колев.

Това е станало през 2003 година. В началото на ноември миналата година Европейският съд по правата на човека в Страсбург излезе с решение, че "разследването е водено повърхностно и неефективно". Това решение обаче няма връзка с повторното отваряне на делото през ноември, уточни Кокинов.

Той добави, че "кръгът е отворен, ще стигнем дотам, докъдето ни отведат доказателствата. Разбирате, че това е изключително отговорно важно решение. Разбираме и обществените очаквания".

Вдовицата на застреляния през 2002 година Николай Колев - Нанка Колева, от години посочва като поръчител на убийството именно бившия главен прокурор. Според нея помагач в извършването и организатор на покушението е Алексей Петров. За това свидетелства и бившият народен представител Едвин Сугарев. По думите на Кокинов сега наблюдаващият прокурор Димитър Димитров трябва да прецени дали има основания да бъде повдигнато обвинение на Никола Филчев.

Градският прокурор на София прогнозира, че разследването ще приключи до април и ще влезе в съда.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Трима бивши министри отиват на съд | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Трима бивши министри отиват на съд
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 21:56 EET
АБЕ ТИЯ ОТКОГАТО СА ТРЪТНАЛИ ОЩЕ ЛИ НЕ СА СТИГНАЛИ ИЛИ С ОХЛЮВИ ПЪТУВАТ   аз искам госпожата да ми изчисли  парите които са ми спирани за пенсия и да ми ги даде аз като се пенсионирам сама ще си мисля  тя да не ми мисли старините ако стигна !
Трима бивши министри отиват на съд
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 22:08 EET
Кукуво лято?
Трима бивши министри отиват на съд
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 22:09 EET
човече размяме 
Трима бивши министри отиват на съд
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 22:14 EET
ама ти май позна кукувичката кука на пролет през април и тогава делото   ще бъде внесено в съда но само тая кукувичка да не отлети за топлите страни че ще стане лошооооооооооооооо
Трима бивши министри отиват на съд
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 12:32 EET
не 3   има още  303  ма

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди