изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:23 EEST
ДВСК ОТЧИТАТ САМО ДЕЙНОСТ И НЕ ИЗВЪРШВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОВЕРКИ    
ОбществоВ това обвинява държавната инспекция търговецът Веселин Балчев, който продава риба и рибни продукти в Градските хали на пазара

За това, че държавните институции не мерят с еднакъв аршин и вършат проформа работата си, алармира търговецът на риба и рибни продукти от Градските хали на пазара Веселин Балчев. Той е категоричен, че инспекторите от ДВСК не извършват проверките на рибните обекти, според изискванията. "Аз съм готов да платя глоба, защото съзнавам, че излагам риба в касетки, което е в пълно противоречие с нормативните изисквания за предлагане на продуктите. В същото време проверяващите ми искат дневника, в който се записват температурата на хладилниците и ме питат кой номер хладилник кой е. Това не е качествена проверка" - категоричен е Балчев. За това, че така стартира проверка на ДВСК се убеди и репортер на НДТ вчера, който видя екипът, разлистващ дневниците на Балчев. След като обаче разговорът премина в границата на по-високите децибели, екипът от ДВСК отказа да завърши проверката и се прехвърли на другия рибен щанд в Халите, където също поискаха дневниците на търговеца.
За това отговарят ли рибните магазини на пазара в Добрич на изискванията за търговия с рибни продукти и не трябва ли да бъдат затворени, както рибната борса във Варна, потърсихме директора на инспекцията д-р Калинков, който заяви: "Вярно е, че не всичко е както трябва да бъде. Въпреки това, нашата дейност не е непременно да наложим санкции. Правят се проверки и се издава предписание. Ако то не бъде спазено в установените срокове, се издава наказателно постановление и едва след това се стига до крайната мярка - отнемане на разрешителното". Д-р Калинков добави, че през декември инспекторите са направили 16 проверки на магазините за търговия с риба, като са издали 3 акта и 1 предписание. Сред най-честите нарушения, които са установени, е именно неспазването на температурния режим, каза още д-р Калинков.
Кой крив, кой прав е трудно да бъде казано в една спорна ситуация, защото истината е винаги по средата. Държавната инспекция спазва инструкции, които някой й е спуснал отгоре. Търговецът защитава хляба си. Може би трябва най-сетне ние - обществото, да вземем в свои ръце контролните си функции. Крайно време е да спрем да се оставяме "да ни цакат с топла бира", както се гневеше от синия екран Антон Радичев в култовата лента на Станислав Стратиев "Оркестър без име". Ние, потребителите, сме тези, които трябва да хлопваме кепенците на не добрите търговци, като спрем да пазарим от обектите им. Защото, както казват англичаните, "Не сме толкова богати, за да купуваме евтини стоки".
 


Сходни връзки

ДВСК ОТЧИТАТ САМО ДЕЙНОСТ И НЕ ИЗВЪРШВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОВЕРКИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДВСК ОТЧИТАТ САМО ДЕЙНОСТ И НЕ ИЗВЪРШВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПРОВЕРКИ
Автор: Anonymous да 2010-02-23 @ 12:47 EET
ами като им е слаб началника , какво да правят хората!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди