изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:17 EET
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" С ОТЛИЧИЕ ЗА СОЦИАЛНО ОТГОВОРЕН БИЗНЕС    
Новини"Е.ОН България" получи отличие по време на Годишните награди за социално-отговорен бизнес 2009 на Българския Форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, за реализирането на проекта „Безопасност без компромиси”.

Това съобщиха от пресслужбата на компанията, която е трета в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” със своята програма за безопасните условия на труд. С проекта дружеството цели осъзнаването от страна на служителите на компанията, че стриктното спазване на инструкциите и мерките за безопасност при работа гарантират техния живот, здраве и високо ниво на професионално изпълнение. Като част от проекта през 2009 г. УС на "Е.ОН България" проведе срещи с всички служители под мотото „Сигурност в живота. Безопасност на работното място”. Създаде информационни материали за основните мерки за безопасност и оказване на първа помощ на пострадал при трудова злополука или инцидент и изработи учебен филм за необходимите мерки, които следва да се спазват съгласно инструкциите за безопасност. В края на годината бе официално открит и Център по безопасна работа и техническа експлоатация към "Е.ОН България Мрежи", където се очаква да преминат обучение над 1000 служители до края на 2010 г., както и служители на партньори на фирмата. Допълнително в Центъра се организират посещения за ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника.
Седмите поред Годишни награди на БФБЛ, които популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България, бяха раздадени на официална церемония в столичния хотел „Шератон", като почетната грамота на директор "Комуникации" в компанията Дария Манева бе връчена от министър Тотю Младенов.
В традиционната годишна класация на социално-отговорните компании участват реномирани организации и фирми, чийто проекти се отличават с конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на всички служители на компанията в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание. Традиционните награди бяха в 5 категории – „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в околната среда”, „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в знанието”, и „Маркетинг, свързан с кауза”. По време на церемонията бяха също присъдени и специалната награда „Engage” на Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс, както и специална награда за малко или средно предприятие с най-добра социална политика.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" С ОТЛИЧИЕ ЗА СОЦИАЛНО ОТГОВОРЕН БИЗНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди