изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:12 EEST
НОВИ СВЛАЧИЩА В БАЛЧИК    
НовиниИма опасност за живеещите в блок в центъра на града

Нови случаи на свличания на земна маса има през последните дни в Балчик, съобщиха от кметството там. Най-сериозен е проблемът с т.нар. блок на Тузлата в центъра на града. Подпорната стена зад него е поддала на натиска на ската. Там има реална опасност за живеещите в сградата, чиито два входа са откъм опасната стена, коментират от кметството. Допълнителен проблем е създала и аварията на водопроводната мрежа, която е била отстранена след три дни, съобщиха от комисията.
Вчера Комисия на община Балчик и Геозащита-Варна е направила повторен оглед на местата, където през последните дни има свличания на земна маса. Тези процеси са провокирани от топенето на снега, съчетано с  допълнителни валежи, категорични са специалистите.
Специалистите са посетили вчера участъка в района на болницата в Балчик, който е затворен за движение трета седмица, и улица „Захари Зограф”, където също има нови свличания на пръст от високия скат.
В района на Гемиджи чешма се е образувало пропадане на земни пластове. Локално обрушване е констатирано по улица „Приморска”, около на тенис корта.
В района на Овчаровски плаж има между 50 и 100 сантиметра откосно свличане на повърхностния слой.
По думите на инж. Боян Тонев, за да се направят стойностни изводи за движението на земната повърхност, се изисква по-обстоен оглед и технологично време, през което да се сравнят сегашните данни с изследвания, правени през годините.
Очаква се в началото на следващата седмица Геозащита да излезе с доклад за последните свачищни процеси в района на Балчик, на базата на който местната власт ще предприеме действия за тяхното локализиране и предотвратяване на инциденти.
 


Сходни връзки

НОВИ СВЛАЧИЩА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди