изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:13 EEST
Алексей Петров: Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система    
Новини София. Единственият чадър, който съм имал в службите, е било това, че не съм бил обвързан с нито един политик, с нито един държавен чиновник и с нито един представител на престъпна група. Това каза пред журналисти Алексей Петров преди разглеждането на мярката за неотклонение на задържани при операция „Октопод”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

 Петров каза, че атаката срещу него е във връзка с изразените му позиции за икономическата политика в страната. „Конкретно в това несъгласие с икономическата политика посочих високото ниво на лихвите, които са със седем – осем процента по-високи от тези в Европейския съюз. Позволих си тази теза да я отстоявам последователно във времето до ареста си, включително – написах официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който посочих конкретен модел за сваляне на лихвите. Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест. Единственият печеливш сектор в момента е банковата система. Вероятно ще дойде моментът, в който ще посоча конкретни банки” – каза Петров.
Юлиан ХРИСТОВ

Алексей Петров: Активно мероприятие на ДАНС и Цветанов
18 февруари 2010 | 10:07 | Агенция "Фокус"
София. Процесът е чисто политически и репресивен - това каза Алексей Петров на влизане в Софийски апелативен съд, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Активно мероприятие на ДАНС и Цветанов. Цветанов произнася народна присъда, както през 1945 г., каза Петров пред журналисти преди гледането на мярката за неотклонение на задържаните при операция "Октопод".
На 12 февруари Софийския градския съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража” на седем задържани при операцията. Съдът прие, че е налице обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъплението, за което са обвинени – участие в организирана въоръжена престъпна група, която се е занимавала с изнудване, рекет и силово събиране на дългове.
Юлиан ХРИСТОВ

Алексей Петров изрази опасението, че срещу него ще бъдат изфабрикувани доказателства
18 февруари 2010 | 11:10 | Агенция "Фокус"
София. Алексей Петров изрази опасението, че срещу него ще бъдат изфабрикувани доказателства, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Пред журналисти преди началото на заседанието на Апелативния съд, на което ще се гледа мярката за неотклонение на Петров и още шестима задържани при акция „Октопод” той каза още: „Цветан Цветанов и Иван Костов са в много особена ситуация и може би това ще наложи да ми изфабрикуват доказателства”. Петров посочи, че когато е бил на изслушване в парламентарната комисия за контрол на ДАНС миналата година, чийто председател е Иван Костов, че е показал начина на работа на специалните служби преди създаването на ДАНС. Службите са работили по „посттоталитарен модел”, като са отстранявали политически противници на управлението. Петров е посочил и конкретни лица, като някои от тях е определил като опасни за националната сигурност. „Това е един от проблемите ми сега да съм с белезници”, коментира Алексей Петров.
Заседанието по мярката за неотклонение беше отложено за 13.00 часа. Причината е искането на адвокатите на обвиняемите да се запознаят с новопостъпилите материали по делото. Сред тях са справка от НАП и разпитите на нови свидетели. Прокуратурата поиска заседанието да протече при закрити врата. Според защитата обаче, всичко свързано до този момент по делото е било във фокуса на общественото внимание и няма причина заседанието да бъде закрито.
Юлиан ХРИСТОВ

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди