изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:51 EEST
СПИПАХА 7 ЛОДКИ С БРАКОНИЕРИ ДО НОС КАЛИАКРА, ИЗЛЕЗЛИ ЗА АКУЛА    
Лов и риболов Бракониери, излезли да ловят акула, бяха заловени в сряда, заяви за НДТ шефът на териториалното звено на ИАРА в Добрич инж. Атанас Чолаков.

Нарушителите се намирали на 10 мили пред нос Калиакра.  

“Рибарите са от Каварна  и били в седем лодки. Влезли в морето да ловят акула с тралове. Направи ни впечатление, че са много на брой и затова наши служители са отишли да ги проверят. Като видели катерите на “Гранична полиция” и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, веднага хвърлили траловете в морето, за да не бъдат санкционирани. На борда на лодките нямаше акула. Явно са нямали ден”, каза Чолаков. Той добави, че по това време рибарите имат право да ловят акула само на парагат.

На пазара филето от акула върви по 6 лева килограма. В българското Черноморие рибарите ни ловят бодлива акула. Нейната дължина достига до метър и половина, а теглото й до близо седем килограма.

Чолаков заяви, че през тази година са съставени 5 акта на бракониери, които извършвали стопански риболов без разрешителни. Той припомни, че през м.г. са конфискували един тон калкан, който е бил дарен на социални заведения. НДТ 

 


Сходни връзки

СПИПАХА 7 ЛОДКИ С БРАКОНИЕРИ ДО НОС КАЛИАКРА, ИЗЛЕЗЛИ ЗА АКУЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди