изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:19 EEST
Дянков започна операция ”Совите”    
Новини
Предприятието „Булгартабак“ в Благоевград произвежда нелегално цигари, заяви финансовият министър Симеон Дянков по БНР.


"Работата става след редовното производство през деня и затова при нас върви операция „Совите“, която се стреми да извади на светло нелегалното производство на цигари. Операцията се нарича „Совите“, защото тези действия се извършват по здрач. Тук става дума за фирми за цигари, алкохол, казина, но тя е за всички, които се опитват да стоят над закона", поясни вицепремиерът.
Той уточни, че в понеделник ще се срещне с директора, предаде БГНЕС.

Някои марки цигари могат да излязат за някакъв период от време от пазара, заяви вчера вицепремиерът. Той е направил тази констатация въз основа на проверките, които е разпоредил преди два дни на Агенция "Митници" във всички складове, където има цигари, да се влезе и да се установи дали има нередности. "Ако има нередности, ще има и големи глоби за производителите. Може и някои марки да излязат от пазара”, изтъкна вчера Дянков.
"Оказва се, че нашите производители не само, че не се вълнуват от намаляването на сивия сектор, а някои от тях са сивия сектор", коментира още той, явно визирайки цигарената фабрика в Благоевград.

Вървят внезапни проверки в 40 казина, съобщи още Дянков. Констатирани са много нарушения, включително и даване на заеми за залагания. На нарушителите ще бъдат наложени големи глоби, а някои казина ще бъдат и затваряни. По думите на министъра през последните три години не са правени никакви внезапни проверки.

Държавен заем от Русия за АЕЦ „Белене“ няма да взимаме, коментира министърът и енергийната тема. Държавата не може да даде такива гаранции, трябва да се търси друга форма на финансиране. Проектът „Бургас-Александруполис“ може да започне само след международна екологична оценка, добави той.

По думите му митниците в момента работят много добре.
dir.bg

 


Сходни връзки

Дянков започна операция ”Совите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди