изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:01 EEST
Алексей Петров все пак писал писмо до МФ за лихвите    
Новини
Държавата не може да влияе на лихвите на банките, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по БНР.


Думите му бяха по повод вчерашните изявления на Алексей Петров за негово писмо, в което предлага на Дянков начин да се намалят лихвите на банките.

"Това не може да стане, възможно е само когато влезем в ERM 2 (така наречената чакалня за еврозоната - б.р.) и не е вярно, че нашите лихви са по-високи от европейските. В министерството на финансите такова писмо от Алексей Петров не е постъпвало. Освен ако не е пратено от някоя друга фирма, свързана с него, но той трябва да посочи коя е тя", коментира министърът, цитиран от БГНЕС.

Вчера преди съда Алексей Петров обясни, че е пращал писмо до Симеон Дянков в което изразява несъгласие с високите банкови лихви в страната. От МФ отрекоха да са получавали писмо от него. Оказва се че такова писмо има, пише в. "24 часа". То обаче е подписано от трима души. Това са Алексей Петров и Теодор Дечев, като представители на Съюз за стопанска инициатива на гражданите (ССИГ), и Аднан Лидиянов от комисията по данъчна политика, съобщава пред изданието самият Дечев.
Той смята, че вероятно министерството е допуснало техническа грешка, като е съобщило на журналистите, че няма такова писмо и вчера им го е изпратил отново по имейл. От ведомството уверили, че ще проверят отново.

В писмото е описан модел, за който от съюза твърдят, че ще доведе до сваляне на лихвените равнища. Той "минимизира рисковете от загуби, породени от евентуални неблагоприятни събития в банковия сектор, като същевременно осигурява реален достъп до така необходимите за малкия и средния бизнес финансови ресурси при изгодни лихвени условия", написали Петров, Дечев и Лидиянов.
Не е ясно обаче каква по същество е идеята.

Междувременно Дянков съобщи още, че 130 фирми се проверяват във връзка с последните полицейски операции. Колкото до данъчните нарушения на Алексей Петров, те вероятно са по данни на ДАНС, а не на НАП, уточни Дянков.

По информация на вътрешния министър Цветан Цветанов бившият съветник в ДАНС дължи на хазната 1,5 млн. лева. Той обаче заяви вчера в съдебната зала, че е един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Междувременно тази нощ полицията атакува отново имението на двама от съучастниците на Алексей Петров, които късно вчера бяха освободени от ареста - братята Дамбовци.  dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров все пак писал писмо до МФ за лихвите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди