изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:24 EEST
Нов завет за кметовете    
Новини Кабинетът написа Нов завет за кметовете. В правилата подобно на 10-те Божи заповеди ясно е казано какво градоначалниците не трябва да правят с европарите. Премиерът Бойко Борисов се зае лично да разясни 16-те заповеди, събрани в специална книжка. "До вторник всеки един от вас ще получи наръчник с правилата, които трябва да спазва", обяви министър-председателят пред участниците в общото събрание на Националното сдружение на общините. Борисов обясни на градоначалниците, че който не спазва забраните от наръчника, няма да получи от хазната нито лев. "Кофинансиране - да. Административна помощ - да.

 Но ако направи дори едно нарушение даден кмет, Дянков му спира парите", отсече премиерът. Той изброи и част от описаните в наръчника нарушения. Борисов постави на първо място корупцията, а след това изброи - корупционните влияния, индикатори за измама, недеклариран конфликт на интереси, съглашателство при опериране, неподаване или отказ от оферта.
"Пряко договаряне - само при смъртен случай", отсече премиерът. "Докараш ли го дотам да се договарят - оцапал си всичко", размаха пръст към кметовете Бойко Борисов. Осем милиона чакат - няма какво да ядат, описа състоянието на народа премиерът. Той апелира към общините да пишат проекти, за да усвоят 13-те милиарда за България от еврофондовете.
Борисов бе категоричен, че създаденият одитен орган за проверка на проектите ще бъде безкомпромисен. "Няма значение от коя партия е кметът. Заради никого от вас - малък, голям, среден кмет, няма да позволя да спрат парите от Брюксел. Този от вас, който си позволи да прави това, което не трябва, няма работа при мен да иска пари", обясни още премиерът. Той бе категоричен, че ще дава на прокурор всеки сгафил кмет. Борисов обясни как ще е приятел с градоначалниците, които спазват правилата. Останалите нямало да получат нито лев и ще трябва да обясняват сами на хората от своите общини защо е така. Опоненти в наше лице нямате, каза премиерът в края на изказването си пред форума, който се проведе в Пловдивския панаир. Със себе си той доведе и министрите, в чиито ресори предстои да бъдат отворени европейски програми. По време на срещата министърът на околната среда Нона Караджова, финансовият министър Симеон Дянков, министърът на транспорта Александър Цветков, на земеделието Мирослав Найденов, на здравеопазването Божидар Нанев, както и социалният шеф Тотю Младенов отговаряха на въпроси на кметовете за проектите по съответните програми. Премиерът обеща да назначи до месец още хора в одитния орган, които ще консултират градоначалниците по всички въпроси за проектите.
"Надявам се да ни приемате като хора, които искат да си свършите работата. Това, което съм казал на вас, съм го казал и на министрите", заключи Борисов.
Ели Куманова

Бойковите забрани
1. Корупция
2. Корупционни влияния
3. Индикатори за измама
4. Недеклариран конфликт на интереси
5. Съглашателство при опериране
6. Неподаване или отказ на оферта
7. Разпределение на пазари
8. Подправени спецификации
9. Изтичане на информация за оферти
10. Манипулиране на оферти
11. Пряко договаряне
12. Невярно ценообразуване
13. Фалшиви, завишени или дублирани фактури
14. Доставчик фантом
15. Далавери с консултантски договори
16. Невъзнаграден извънреден труд

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Нов завет за кметовете | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-19 @ 15:17 EET

Не виждам коя община ще вземе пари ако са безпристрастни одиторите!!!

Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 09:45 EET
99,9% от кметовете и кметиците изгърмяха милите-мале мале- хубаво че си направиха къщички и си асфалтираха улички
Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 11:10 EET
невиждам скоро време да получат пари защото всички точки  са на гърбът им най много разпределението на пазара  откъдето  лапат манги
Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 12:41 EET
ако това обещание бъде спазено герберджиите от Добрич хич да незастават на опашката  защото неотговарят на нито една заповед от законите които са написани тук !ВЯРНО  Е  !
Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 12:43 EET

ПОПРАВКА НИТО ЕДИН ЗАКОН НЕ Е СПАЗЕН И СПАЗВАН ДОСЕГА !

Нов завет за кметовете
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 19:44 EET
на  Добрич никакви пари все пари пари а насреща камъни и тухли паднали !Улиците са за каруци а дане говорим и за боклуци !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди