изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:31 EEST
1470 ДЕЦА СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗВЪНКЛАСНИ ФОРМИ ПО ПРОЕКТ    
Новини

Намерението на общината е да надгради проекта с нов

 



Ходът на реализацията по няколко общински проекта бе представен пред журналисти вчера от зам.-кмета Надежда Петкова и директорът на отдел „Образование” Нейчо Нейчев, които са техни ръководители. Присъстваха и партньорите на общината по проекта „Моето училище - моят интересен свят", финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". По него са сформирани 102 групи за извънкласни форми с включени в тях 1470 деца. Дейностите се осъществяват в партньорите ОМЦ „Захари Стоянов", СОУ „Св. Кл. Охридски", ХГ „Св. Св. Кирил и Методий", СОУ „Димитър Талев", ОУ „Йордан Йовков", ОУ „Христо Ботев", НЧ „Йордан Йовков", тенис клуб „Изида". Стойността на проекта е 367 627, 62 лв.
Той дава възможност на общината да направи живота на децата в град Добрич по-интересен, смислен и полезен. Децата ни са умни, талантливи, невероятно изобретателни и успешни, каза Н. Нейчев. Той подчерта, че за дейностите са ангажирани компетентни преподаватели, създадени са условия за провеждане на извънкласните форми, организиран е безплатен транспорт за децата, които желаят да го ползват, децата са застраховани. Работи се за подобряване достъпа до образование и превенция на отпадането от училище чрез привличане на децата в разнообразни и достъпни извънкласни форми. Извършени са и освежителни дейности на местата, където се провеждат заниманията. С проекта е осигурена възможност за допълнителни занимания на 8,4 на сто от децата в Добрич.

 


Сходни връзки

1470 ДЕЦА СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗВЪНКЛАСНИ ФОРМИ ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди