изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-02 @ 15:01 EET
Нанка Колева: Убиецът на мъжа ми е Гълъбин Георгиев, още е барета!    
Интервюта " Филчев се изпусна пред мен по време на циклофренична криза, че е убил ямболската адвокатка , тя му носела “месечните вноски” от икономически престъпници", твърди вдовицата на убития прокурор Николай Колев

Нанка Колева е вдовица на убития на 28 декември 2002 г. прокурор Николай Колев, който бе застрелян преди Нова година. Вече 7 г. прокурор Колева, която работи във ВКП търси възмездие за своя съпруг. Засега го е получила само от Европейския съд в Страсбург, който осъди страната по нейна жалба, че разстрелът на съпруга й не се разследва качествено. След шумния арест на Трактора и сие, Колева е обнадеждена, но не чак толкова много, колкото се очакваше. Пред в. “ШОУ” тя разкри шокиращи истини около смъртта на съпруга си, неговите убийци и килърите на ямболската адвокатка Надежда Георгиева и на баретата Динов.


- Как се чувствате след ареста на Алексей Петров – Трактора и хората около него?
- Как да се чувствам, освен да се надявам, че истината за моя съпруг най-накрая ще излезе наяве? Телефонът никога не ми е звънял толкова често. Преди време молех журналисти да изслушат истината, произнесена от устата на една вдовица и магистрат, но никой не ми обръщаше внимание. Сега не мога да се отърва от интерес.

- Някой беше казал, че медиите вървят след победителите. Победител ли се чувствате?
- Не, в никакъв случай. Желаех всичките от групата “Октопод” да ги ударят, но не са арестувани всичките.
Трактора съвсем не е единственият, но е част от групата. Дни преди ареста му ме покани в заведение. Дотогава не ми се беше обаждал. Нищо чудно да е знаел какво ще му се случи. Каза ми, че не се познаваме, което е истина. Изрази се, че не е такъв, за какъвто го мислим. Зададе ми въпрос, от който ми стана пределно ясно, че знае всичко, което е събрано в следствието за съпруга ми, а той по закон няма право да научава всички тези неща.

- Какъв въпрос?
- Предпочитам да не го казвам, и аз трябва да имам козове. Слушах изказването му по контрола на ДАНС пред комисията “Костов”. Заяви, че се прилага и досега мракобесната практика на ДС. Дискредитираш и отстраняваш човека. Казах му на Петров: “Ставаше дума за моя мъж ли?”. Не отрече. Мисля, че ме повика, за да ме убеди, че не е замесен. Попитах: “Какво знаеш за убийствата на Коко, ямболската адвокатка Надежда Георгиева, на баретата? Знам, че сте вие”. Той отвърна: “Не искам да обсъждам версии". Не ми се видя притеснен, но какво ще търси да се среща с мен! Значи е знаел за ареста.

- Кого още подозирате за убийството на своя съпруг?
- Тройката, в която влизат не само Алексей Петров, но и бившият главен прокурор Никола Филчев и бившият шеф на баретите Филко Славов. Тройката е приятелски кръг, скрепен с трупове и обединен от бизнесинтереси.

- Но вашият съпруг минаваше за приятел на Филчев.
- Да, докато отказа да изпълнява мокрите му поръчки. Филчев искаше той да води поръчкови дела срещу определени хора, но

чашата преля, когато поръча убийството на колегата от Варна Миков.

С времето се натрупа вътрешна съпротива в съпруга ми, а във Филчев очевидно патологично недоверие. Много се съмнявам и дали се е самоубил колегата Николай Джамбов. Може да се окаже, че мъжът ми не е единствената жертва на “тройката”. Ямболската адвокатка също е тяхна жертва, както и баретата Динов, който им стана неудобен.

- Защо смятате, че Джамбов е бил самоубит?
- Като прокурор той навлезе много дълбоко в мътните води на приватизацията на “Океански риболов”. Коко също знаеше много. Не искаше да участва в “прокурорските заседания” на Филчев и се прехвърли в административна прокуратура. Преди това се явяваше на заседателни дела по “Океански риболов”. С него обсъждахме дали може да пусне сигнал до Касационна прокуратура. ВСС отказа да го изслуша по писмото на Едвин Сугарев за безобразията на Филчев, с което е запозната и Европа. Това беше едната причина за смъртта му. Точно преди да го убият, Николай щеше да пише за “Океански риболов”, както и жалба срещу пенсионирането му до Административния съд. Тогава Филчев и Спартак Димов започнаха да го заплашват с образуване на дела. Казваха му, че ще свърши като Джамбов, но не можаха да го принудят да се самоубие. Наистина му заведоха 10 дела. Последва провокацията с наркотиците и ареста. Коко бе арестуван, но успя да спаси нашия син Жоро, когото също замесиха. Срещу свекър ми Георги Колев също имаше дело за две пушки. На Николай му иззеха пистолета, моя – също. Така го оставиха беззащитен, както и всички нас.

- Защо ви иззеха пистолетите?
- Лудия / прокурор Колева нарича така Филчев, б.а./ умираше от страх да не го застрелят. Като че ли Коко можеше да направи това с официално регистрираното си оръжие. Но Лудия може не само да лудее, а и да убива. Много страхове му се събраха покрай Николай и ВСС / Висшия съдебен съвет/, който му поиска оставката. Коко, ако беше внесъл сигнала и жалбата, ставаше страшно за Филчев. Точно по това време и покрай Филко Славов се сгъстяваха облаци. Бунтът на баретите, ако го помните. Съпругът ми беше убит на 28 декември, 2002 г., а Филко бе свален в първия работен ден на 2003 г. – три дни след смъртта на мъжа ми. Тогава вътрешен министър бе Георги Петканов, а главен секретар Бойко Борисов. Та Коко успя да подготви падането на тези двамата и те не му простиха. Много хора му донасяха факти и документи и беше опасен за “тройката". Знаеше, че го подслушват, но беше безпомощен, невъоръжен. Идваше време да се отговаря за убийства и злоупотреби, а тези тримата не искаха, смятаха се за недосегаеми.

- Той и Алексей Петров беше недосегаем.
- Той играеше ролята на грозен помагач и организатор. Приятелите му като паднат, бизнесът му отива на кино. Физическите убийци на Николай са барети. Килърът, който го застреля, е Гълъбин Георгиев, доколкото знам, и сега е барета, въпреки че колективът му го отхвърля. Пазят го висшестоящи, изглежда.

- Защо твърдите, че Филчев е убиецът на ямболската адвокатка. Любовни отношения ли са мотивът, или нещо друго?
- Любовните не са толкова важни. И в този случай всичко опира до пари. Надежда е убита за пари. Тя е била посредникът на Лудия в придобиването на т. нар. “месечни вноски” от хора, извършили икономически престъпления. За да държи в ръцете си Лудия, Трактора записва разговори между Филчев и адвокатката по време на “задявки”. Тогавашният главен прокурор се изпусна пред мен по време на задълбочаване на лудостта си, по време на циклофренична криза, че той е убил адвокатката. Той имаше две фази на психичното си заболяване. По време на едната удряше, крещеше, чупеше. Когато го захапеше втората фаза ставаше жалък и скимтящ, като бито куче. Особено ако говори с по-висши от него във властта. Можеше да им оближе подметките дори.

- Името на съпруга ви беше замесено в убийството на ямболската адвокатка.
- По това време ние бяхме в Сливен, а Филчев му повдигна обвинение за помагач. Опитваше се да направи постановка на мен, но аз влязох в следите му и я предотвратих.

- Е, кой ще държи луд човек на такъв пост?
- БКП го сложи там като агент на службите. Но той призна за адвокатката пред мен, а за Коко – не. Каза: “Не съм аз”. Призна по-малкото зло пред мене, ако въобще е малко зло, че е убил човек.

Свидетел съм как Филчев е прикривал сигнали срещу Алексей Петров

на рекетирани. Тъй като няма какво друго да направи, го дава на прокурор, който пише мнение за производство. То, естествено, не само, че не тръгва срещу Трактора, ами Лудия го образува срещу тези, които са се жалвали. Това дело за ямболската адвокатка, той го завъртя срещу други хора. То ще свърши с оправдателна присъда, няма да продължи повече с обжалвания, но в очите на обществото Николай Колев ще остане виновен. Няма го да се защити. Но томовете с делата му са вкъщи.

- Нали делото за убийството му се възобновява?
- Така казват, но, докато не го видя, няма да повярвам. Нямам писмо. След като Страсбург се произнесе по делото, от ВКП казаха, че намират основание за преразглеждане, ама предния месец ми отговориха, че не намират. Като се намеси Европа, гледат да се докарат. На нищо не вярвам и ако пак нищо не стане, отивам в Европейския съюз. Няма да се спра пред нищо, само децата и внучетата ми да са живи и здрави и никой да не ги закача. Дано да е дошла справедливостта с новата власт! Аз обаче съм много скептична, всичко се владее от хора на БКП, не казвам БСП, всички партии са родени от една!

- Но Филчев не е арестуван и ако всичко това, което казвате, е вярно, защо е на свобода?
- Той, човекът си преподава в един университет и изглежда, някой не иска да му разваля спокойствието. Ето, пратиха го посланик дори в Казахстан. Новата прокуратура 4 г . си гледа рахата, а на мен един зам.-главен прокурор ми каза: “Ако не спрете да ровите, ще има трупове.” Когато попитах кои ще са убийците, той ми отвърна: “Застрашените”. Аз се страхувам за семейството си много. Имам син и дъщеря и две внучета, които са абсолютно беззащитни и невинни в цялата тази кал. Убиха мъжа ми точно след като навърши 53 г. На 19 декември празнуваше рожден ден, а на 28-и вече беше мъртъв. Точно тогава приготвяхме маса за кумовете си, готвехме с дъщерята. Чух гърмежи, нещо ми се преобърна в сърцето, но се успокоих, че са пиратки. Коко се забави, погледнах и видях полицейските заграждания. Веднага ми стана ясно. Не го оставиха да изкара и Нова година, но тези изроди имат срокове. Филчев работеше със срокове – до тази и тази дата, този и този. Не търпеше отлагане. По същия начин притискаше мъжа ми за убийството на варненския прокурор Миков. Коко отговорил: “Ама как ще го убивам? Той има две деца!”. Каза ми, че Лудия отговорил: “Е, какво от това?”. С Николай също имаме две деца, но децата в тази държава не са спирачка за никой, чийто бизнес е по-важен от човешкия живот. Отвратена съм!
Искам да вярвам, че нещо ново е дошло и

очаквам да ме повикат да дам показания.

Има много неизказани неща. Но повечето съм казала на полицията веднага след убийството.

- Изясни ли се случаят с гранатата, намерена близо до трупа на мъжа ви! Какво ли не се изписа за нея, включително, че била и в джоба му.
- Глупости! Граната бе открита от другата страна на градинката, не до него. Убийците са я изпуснали, като са се оттегляли. Доказано е, че тя е от вид и тип, с какъвто работят държавни служители. Тя отдавна е обработена професионално и се знае, че човек от улицата няма достъп до такива неща.

Ваня ПАНОВА

http://blitz.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Нанка Колева: Убиецът на мъжа ми е Гълъбин Георгиев, още е барета! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нанка Колева: Убиецът на мъжа ми е Гълъбин Георгиев, още е барета!
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 15:57 EET

Егати съдебната система...  Ако се разровило, щяло да има трупове...

Ама тоя Филчев сериозно не е у ред, нали го даваха по "Господари на ефира".


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди