изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:38 EEST
Д. Попов: Изнесоха $2 млрд. с куфарчета    
НовиниГолямо разграбване в зората на демокрацията. За това алармира бившият премиер Димитър Попов пред bTV снощи. "Поне два милиарда долара минаха през куфарчетата. Това бяха парите от валутния резерв. На някои чувствително се напълниха джобовете", обясни човекът, който управляваше държавата през 1990-1991. Попов бе начело на правителството "на националното съгласие". Кабинетът му бе подкрепен от повечето политически партии, в него участваха експерти от БСП, СДС, БЗНС.


От март до декември 1990 г. от валутния резерв изчезнаха 2 млрд. долара, каза Димитър Попов. Според него има списък за тези пари и е ясно кой ги е получил. Попов разказа как много малка част от пачките са се върнали обратно в страната. Попов допълни, че в момента получава 400 лева пенсия. Бившият премиер "стиска палци" за успеха на кабинета "Борисов". По думите на Попов Бойко Борисов "се нагърби с доста неща, а това изисква доста време".
По-рано вчера Иван Костов пък обясни, че МВР и прокуратурата трябва да си вършат работата и да вървят нагоре, за да стигнат до "недосегаемите". "Доган е "недосегаем", поне досега е бил такъв, но защо аз трябва да говоря за "недосегаемите", запита Командира. Той коментира призива на държавния глава да се отворят икономическите досиета на прехода. Това е отклонение от досиета на ДС, каза Командира. Парламентарната комисия за контрол на ДАНС е поискала изслушване на Петко Сертов и цялото старо ръководство на родното ФБР. Костов заключи, че трябва да бъдат поразени всички сърца на "Октопода" - едно по едно.
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Д. Попов: Изнесоха $2 млрд. с куфарчета | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Д. Попов: Изнесоха $2 млрд. с куфарчета
Автор: Anonymous да 2010-02-22 @ 11:36 EET

Някой знае ли дали е имало, такъв с куфарче от Добрич? Кои са били депутати от БСП тогава?

Д. Попов: Изнесоха $2 млрд. с куфарчета
Автор: Anonymous да 2010-02-22 @ 12:10 EET
Някои кредитни милионери не бяха депутати...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди