изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:11 EEST
Психотест за червени кметове    
ПолитикаЧервените ще избират с психотест хората, които ще пускат в битките за президент, кметове и общинари. Левицата започва да търси следващите си кандидати за власт с вътрешнопартийни избори. Правилник за червения вот ще бъде приет на предстоящите през тази седмица заседания на Изпълнителното бюро и Националния съвет, обяви през почивните дни в Пловдив лидерът Сергей Станишев.

Често вярваме, че вътрешните авторитети са и авторитетите на обществото, и се затваряме в черупката си, заяви лидерът пред близо 300 областни и общински председатели на Столетницата. Според проекта на документ, с който "Стандарт" разполага, кандидатите на вътрешните избори за представители във властта трябва да отговарят не само на професионални, но и на морални критерии. Те трябва да са експерти, с висока образователна и обща култура, да бъдат политически лоялни и нравствено чисти, както и да са физически и психически устойчиви. Вотът, който ще има приложение за всички изборни длъжности, трябва да бъде насрочен не по-късно от 4 месеца от законовите процедури. В гласуването могат да участват и съратниците на партията, е записано още в документа. Решението дали номинациите ще минат през вот, или ще се одобрят само от пленум, се вземат от Националния съвет или съответната конференция, пише още в документа. Предвидено е БСП да има до 10 кандидати за президент, кмет или друга мажоритарна позиция, които да участват във вот.
По време на двудневната национална среща стана ясно още, че до есента организациите трябва "да си подредят къщичката". Мнозина противници на лидера обаче приеха препоръките за провеждане на конференции и смяна на областните председатели като желание "да се сложат свои хора" за предстоящия местен вот. Немалко протести предизвика и репликата на Станишев, че който не може да работи с компютър, трябва да се научи. На предстоящ пленум социалистите трябва да обсъдят и финансирането на партията, обяви още Сергей Станишев. Той съобщи, че сбирката в Пловдив е струвала около 70 хил. лв., а от бюджета на Националния съвет се финансират и национални събори като Бузлуджа. За 2010 г. партията има субсидия от около 6 млн. лв. Според запознати на предстоящото приемане на партийния бюджет се очаква да бъде одобрено финансиране за областите по 2 лв. на получен глас на парламентарния вот.
Боряна Йотова
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Психотест за червени кметове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди