изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:30 EEST
САЩ "предадоха" Севастопол    
По светаРазполагането на елементи на американската ПРО в Румъния и България ще даде на Русия още един повод да игнорира споразуменията за Черноморския флот, коментира украинското електронно издание "ПроУа".


На 12 февруари премиерът на България Бойко Борисов съобщи, че може да бъде взето решение за разполагане на елементи от системата за противоракетна отбрана на САЩ на територията на страната му. Същия ден парламентът на Полша ратифицира договор, предполагащ разполагане на полска територия на американски контингент. Базар на САЩ ще обслужва ракети "Пейтриът". Освен това, през октомври миналата година Полша се съгласи да приеме американски ракетен обект с ракетни системи СМ-3.

За Киев е важно да не позволи да бъде въвлечен в информационно-политическите разбирателства между Вашингтон и Москва. Особено в плана на изострянето на отношенията с Букурещ. Разполагането на ПРО в Румъния не представлява пряка опасност за Украйна. Поради това безотговорните изказванията на украинските политици, които говоря за „засилване на Румъния”, за заплаха за украинската сигурност и за необходимост да се поискат обяснения от Вашингтон и Букурещ, представляват самоцелен пиар, но и очевидно "играене по чужда свирка".

Ако Украйна след изборите си спечели извънблоков статут, няма защо да има оплаквания от Румъния и обиждане на предложенията на Приднестровието да се разположат руски ракети "Искандер" на украинската граница или на исканията на Русия без излишни разговори да бъде оставен руския Черноморски флот в Севастопол. Това е обичайната участ на "гордите, но извънблокови" страни – да се грижат самостоятелно за сигурността си.

actualno.com

 


Сходни връзки

САЩ "предадоха" Севастопол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди