изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:32 EEST
9 000 БЕДНИ ПОДПОМОГНА БЧК ПРЕЗ 2009 ГОДИНА    
ОбществоОтчетно събрание на Областния съвет на БЧК в Добрич ще се проведе на 25 февруари, съобщи за НДТ директорът д-р Артюн Еринозов.


Очаква се да присъстват председателят на БЧК Христо Григоров и главният секретар - доц. Красимир Гигов. На събранието ще бъде отчетена дейността на организацията през миналата година, ще бъдат приети бюджет и план за работа за настоящата.
2009 година бе изпълнена с много работа, каза д-р Еринозов. През годината са подпомогнати около 9 000 бедни добруджанци за над 350 000 лева. 5 960 от тях са обхванати по програмата за интервенционните запаси на Европейския съюз. Всеки един от тях е получил хранителни пакети - със захар, ориз, брашно и макаронени изделия, на стойност 54 лева. Благодарение на програмата на ЕС са подпомогнати и 19 социални заведения. 440 бедни са получили пакети от хранителната банка на ОС на БЧК. Много силна през м. г. бе младежката дейност, посочи директорът на организацията. По думите му, знак на признание бе домакинството на Добрич на деветия Национален събор на Българския младежки Червен кръст. Добри постижения има във водно-спасителната дейност - спасителите са участвали в над 170 инцидента, при нито един от тях няма фатален край. Според д-р Еринозов, са постигнати добри резултати и в провежданите от БЧК обучения - на кандидат-водачи по първа долекарска помощ, на спасители, по различни програми, в училищата. Директорът на ОС на БЧК отличи и обществената кампания - седма по ред, която се проведе в училищата. При нея са набрани над 2 тона храни и като обем тя е най-успешната до момента. Покачване на броя на кръводарителите през м. г. отчита БЧК - ръстът спрямо 2008 година е с 21 процента. 
4 855 са регистрираните членове на ОС на БЧК през 2009 година, доброволците са 440. В БМЧК в Добрич членовете през м. г. са 145, а доброволците 460. НДТ
 


Сходни връзки

9 000 БЕДНИ ПОДПОМОГНА БЧК ПРЕЗ 2009 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди