изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:43 EET
С 14 НА СТО ПО-МАЛКО ДОБРУДЖАНЦИ РАБОТЯТ    
ИкономикаКъм края на миналата година наетите по трудов договор в Добричка област са били 36 567 души. В сравнение със същия период на предходната година, те са с 14 на сто по-малко.

Спрямо предходното тримесечие броят на безработните се е увеличил с 8 процента, за което „принос” има и приключването на активния туристически сезон, отчитат от Териториалното статистическо бюро в Добрич. Най много са заетите в преработвателната  промишленост, търговията и образованието. Спрямо първото тримесечие на 2009 г. най-голямо е намалението в икономическите дейности. В строителството спадът е с една четвърт или 25,46%, в сектор „Финанси” - 17,44%, „Ремонт на битова техника, мебели и други” - 15,58%.
Средната работна заплата в Добричка област през четвъртото тримесечие на 2009 г. е била 499 лв. Добрич е на 12-о място по заплати в страната. Най-високи те са в столицата и в областите Враца, Стара Загора и Варна. В Добричка област по-високи са възнагражденията в обществения сектор. Средната работна заплата там е 592 лв., срещу 452 лева в частния сектор. Спрямо същия период на миналата година увеличението на възнагражденията в частния сектор е със 17 %, а в обществения - 6 %. Най- много пари получават заетите в отраслите “Финанси”, “Добивна промишленост” и “Държавно управление”.
В основните за региона браншове - “Селско стопанство” и “Туризъм”, заплатите съответно са 540 лева и 474 лева. Най-ниски са възнагражденията в отрасъл “Търговия” - 390 лева.
 


Сходни връзки

С 14 НА СТО ПО-МАЛКО ДОБРУДЖАНЦИ РАБОТЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди