изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:15 EEST
54 ДЕКАРА С АСФАЛТ ЩЕ БЪДАТ ПОЛОЖЕНИ В БАЛЧИК    
Новини
Това предвижда инвестиционният проект на общината "За подобряване на градската среда".

След провеждане на публично обсъждане през тази седмица, се предвижда община Балчик да поеме общински дълг в размер на 8 милиона лева.
Един от основните приоритети в програмата е възстановяване на улиците след подмяната на водопроводната и канализационна мрежа в Белия град във връзка с финансирания по програма ИСПА “Интегриран проект за водния цикъл на  Балчик”, както и възстановяване и рехабилитация на част от амортизираната улична мрежа на Балчик и селата на общината.
Целта е общината да бъде по-благоустроена, по-обезопасена и привлекателна за жителите и посетителите й. Отчита се, че чрез рехабилитацията на улиците ще се подобри цялостният облик на общината. Благоустройствените дейности обхващат улици и междублокови пространства, изведени въз основа на предварително проучване за състоянието на пространствата, настилките и подземната инфраструктура.
Предвижда се в квартал „Балик” да бъде положена нова настилка на близо 17290 кв. метра улична мрежа, 1400 кв.м. паркови места и 8 500 кв.м тротоари. В квартал “Васил Левски” ще бъдат асфалтирани 28000 кв.м улична мрежа, ремонтирани 9750 кв. м тротоари. В старата част на града се предвижда да бъдат асфалтирани 8 500 кв. м и ремонтирани 2500 кв.м тротоари. В селата се предвижда направа на асфалтови кръпки с асфалтобетон.
Ако се постигне икономия на средства след провеждане на строително-монтажните работи, ще се извърши рехабилитация на ул.”Стара планина” в Балчик.
 


Сходни връзки

54 ДЕКАРА С АСФАЛТ ЩЕ БЪДАТ ПОЛОЖЕНИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди