изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:47 EEST
29-годишен остава в ареста за кражба на кабел от Е.ОН    
Новини

29-годишният Сергей М. Сл. от с. Крушари остава задържан под стража, определи Добричкият окръжен съд. Той е обвиняем за това, че чрез подкопаване на асфалтова настилка и използване на технически средства – лопата, чук и кирка, отнел движими вещи - многожилен кабел, собственост на Е. ОН България. На 13.01.2010 г. той и още три лица са задържани от служители на Първо РУ на МВР в Добрич в момента на кражбата. Те са изкопали дупка до трафопост в кв. „П. Сарийски” в Добрич и издърпали част от проводника.



Сергей Сл. обжалва отказа на Районен съд – Добрич, да уважи молбата му за изменение на наложената му мярка за процесуална принуда. Пред въззивната инстанция той аргументира молбата си с влошено здравословно състояние.

Добричкият окръжен съд прецени като обосновано и законосъобразно становището на първата съдебна инстанция, че няма нови обстоятелства, които да обосноват изменение на взетата спрямо Сергей Сл. мярка за неотклонение. Той е задържан за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. Събраните в досъдебното производство материали обосновават предположението, че е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Сергей Сл. е осъждан пет пъти за престъпления против собствеността. Предвид този факт и лошите характеристични данни, правилно Районният съд е приел за реална опасността задържаният да се укрие или да извърши друго престъпление. Добричкият окръжен съд установи, че нито в досъдебното производство, нито при разглеждане на мярката му за неотклонение, Сергей Сл. е представил доказателства да боледува от посоченото от него сериозно заболяване. Съдебният състав обърна внимание, че той следва да съобщи за оплакванията си в Следствения арест и с медицински преглед бъде установено, дали страда от въпросната болест за провеждане на евентуално лечение.  

Сергей Сл. няма образование и не работи.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

22.02.2010 г.                                                     Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

29-годишен остава в ареста за кражба на кабел от Е.ОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди