изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:35 EEST
Третокласник изчезна безследно в София    
Ред и сигурност
Четвърти ден полицията издирва 9-годишния Кирил Зорков Димитров от столичния квартал „Слатина”.


Момчето е изчезнало в петък сутринта на път за училище, информира майка му Зорка Димитрова, цитирана от БНР.

Кирил е третокласник в 148-о училище. Той е с тъмни очи, висок 1,50 м. В деня на изчезването си е бил облечен с тъмнокафяво кожено яке, бели маратонки и голяма раница. Домът на семейството е много близо до училището. Класната на момчето обаче казала на родителите, че той не се е явявал в клас.

"Ако имат някаква информация, да звъннат в Първо районно или на полицаи там, да ми го дадат здрав, крака ли да са му счупени, няма значение, да ми го върнат, дали педофил нещо ще направи на детето... Искам си детето да ми е живо и здраво, нищо повече. Нямам пари, за да ми го откраднат", плаче майката.

Среща за изчезналия третокласник се е провела в район „Слатина” в столицата. На нея са присъствали представители на І РПУ, на Социални грижи, майката и мъжът, с когото към момента живее, бабата на детето, секретарят на район „Слатина” и зам.-кметовете по ромските въпроси и по образование, директорът на 148-о училище и класният ръководител на детето.
На срещата стигнахме до извода, че всички сме отговорни за това дете, каза пред "Фокус" кметът на Район „Слатина” Антоанета Апостолова.

„Сега мислим - дали в семейството няма някакъв проблем, който да е причина детето да избяга? Оказа се, че три дни преди да изчезне, детето е имало рана на главата, а майката не можа да каже откъде е, и два пъти каза различни неща”, коментира Апостолова.

Майката Зорка разказа, че мъжът, с когото живе не е биологичен баща на детето, а истинският баща има ново семейство и не се интересува от него.
„Майката няма нито един брак с нито един от мъжете, с които е живяла. Освен детето, което е изчезнало, има и момиче на 7 години. Сега сме фиксирали вниманието си към семейството. Оказва се, че момчето, което изчезна, е имало противообществени прояви като кражба на пари от съученик и кражба на мобилни телефони от по-малки деца. Родителите правят декларации, че са грижовни, но вероятно е имало и тормоз над детето. С него са работили и ресурсни учители”, обясни още кметицата.
 


Сходни връзки

Третокласник изчезна безследно в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.04 секунди