изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:48 EEST
АСАНСЬОРНА БАНДА ПЛЪЗНА ИЗ ДОБРИЧ    
Новини В Добрич зачестиха случаите на отворени асансьорни врати, научи НДТ.

Информацията потвърди Светозар Панайотов, който е асансьорен техник от 1970 година. Миналата седмица бандити атакували асансьорите във входовете в жк "Балик", а през тази влизат в жк "Дружба" и в "Дунав".

"Досега такова нещо не съм виждал. Със специален ключ или мост напоследък масово отварят вратите на асансьорите на първите етажи. Подлъгват механизма, че вратата на съоръжението е затворена и му подават команда да тръгне към горните етажи. През това време влизат в шахтата и обират паднали пари, ключове или други ценни вещи. След това апашите бягат без да заключат вратата. Това прави асансьора изключително опасен, защото ако някой човек отвори вратата и не забележи, че няма асансьор, ще падне в шахтата. Според мен има бригада, която обикаля от град на град и краде от асансьорите", заяви Панайотов. Той и неговите колеги са сигнализирали полицията и контролните органи за опасните асансьори в Добрич.

Миналата година в Добрич е имало бум на кражби на спирачни магнити, които стрували близо 300 лева. Обирите блокират съоръженията и ги правят изключително опасни. За да тръгне асансьорът отново, хората от блока трябва да платят за откраднатите части.

От фирмите за поддръжка съветват хората да заключват входните врати на кооперациите и при съмнителни шумове, особено през нощта, да се обаждат в полицията. НДТ

 

 


Сходни връзки

АСАНСЬОРНА БАНДА ПЛЪЗНА ИЗ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди