изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:55 EEST
Иван Костов: Останаха много бели петна и съмнения в обществото по случая с Ахмед Емин    
Новини София. Останаха много бели петна и съмнения в обществото по случая с Ахмед Емин. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на Синята коалиция и председател на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

По думите на Костов - Прокуратурата, ДАНС и МВР трябва да кажат тежката си дума по случая. Запитан дали комисията за контрол на ДАНС ще разгледа случая, депутатът каза: „Щом ще се занимават изпълнителната власт и правоохранителните органи, няма място за комисията. Ние отиваме след това, за да проверим дали действията, които са предприети, са законни и дали всичко е направено както следва”.
Във връзка с информацията, че част от документите по случая с Ахмед Емин са били в ДАНС, Костов каза: „Има нещо, което беше прикрито. Това е очевидно и по него нямаше резултат. Това е иззетият архив от кабинета на Емин. Този архив аз не знам къде е, но съм получил устен сигнал, който съм пратил, както трябва, за да акцентирам вниманието на Прокуратурата да разпореди разследване на точно този вид документация”.
По думите му - има сериозно поле в обработката и анализа на тези документи. Две години вече никой всъщност не се занимава с тези неща, коментира Костов. „Документите изискват специален анализ на хора, които разбират, които могат да проследят картината, да възстановят действията и да се ориентират вътре в тях. Иначе, ако ги вземе неподготвен човек, той не е в състояние да разбере съдържанието или ще разбере съвсем малко”, добави депутатът.
Помолен за коментар на информацията, че чрез Ахмед Емин ДАНС е следила Ахмед Доган, Костов каза: „Лесен е отговорът. Просто трябва да се види дали Емин е бил сътрудник на службите. Но тъй като той няма как да излезе от Комисията по досиетата, защото не е заемал никаква длъжност, ние няма как да знаем какъв е отговорът, но компетентните органи сигурно могат да научат повече, строга да се заинтересуват”.
Цветомира ГЕОРГИЕВ

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА ЕМИН

 


Сходни връзки

Иван Костов: Останаха много бели петна и съмнения в обществото по случая с Ахмед Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди