изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:12 EEST
ЕП дискутира становище на д-р Антония Първанова за Козлодуй    
Европейски съюзЕП дискутира становище на д-р Антония Първанова за Козлодуй Евродепутатът д-р Антония Първанова представи във вторник проектостановището си по "Програмата Козлодуй" в Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните. Документът отразява подкрепата на Европейския съюз за удължаването на финансовата помощ за България за гарантиране на безопасното и навременното извеждане от експлоатация на блокове 1 - 4 на атомната ни централа.


Д-р Първанова подчертава факта, че финансовата помощ ще бъде от съществено значение за гарантиране на правилното адресиране на последствията от ранното затваряне на четирите реактора, които ще има върху околната среда, икономиката и сигурността на енергийните доставки в региона. По време на дебатите в Комисията депутатите изразиха задоволството си от този подход, който има за цел да се гарантира подкрепата на облекчаващи мерки за енергийния сектор. Приветстван беше и поставения от българската евродепутатка акцент върху необходимостта от осигуряване на отговорно и правилно управление на проекта.
"Очаквам да работя с всички членове на Европейския парламент в Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, за намирането на правилен и балансиран отговор на базата на този проектодоклад”, каза д-р Първанова след дебатите. Според нея „Последователността и съгласуваността със стратегиите за околната среда и енергетиката на Европейския съюз са от съществена важност и нашата отговорност е да гарантираме, че всички последствия от ранното затваряне на четирите реактора на АЕЦ "Козлодуй" са правилно адресирани".
Предложения за промени в проектостановището могат да бъдат внасяни до края на седмицата. Гласуването на окончателния доклад в Комисията е в началото на април.
http://www.prkernel.com/
 


Сходни връзки

ЕП дискутира становище на д-р Антония Първанова за Козлодуй | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди