изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:38 EET
"ИСКАМ БЕБЕ" и NIVEA - С КАМПАНИЯ ЗА ДВОЙКИТЕ С ПРОБЛЕМИ    
ЗдравеФондация "Искам бебе”, чийто председател е Радина Велчева  от Добрич, и NIVEA Baby започват съвместна програма за 2010 г., като за кампанията ще бъдат отделяни 5 стотинки от всеки закупен продукт на компанията, съобщи zdrave.net.


Основните средства ще бъдат предназначени за подпомагане на групите за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни проблеми, организирани от фондация „Искам бебе”.
Националната програма за социална и психологическа адаптация на семейства с репродуктивни проблеми на този етап се провежда в Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Пловдив и София. Eвропейската статистика сочи, че шансът за in-vitro - благодарение на тази психологическа помощ     се повишава с 20-25 %, посочват организаторите на кампанията. Всяка група за психологическа помощ се състои от 12-13 жени, които се събират веднъж седмично в продължение на 12 сеанса. Жените се набират чрез форма за регистрация от сайта на фондацията, след което се прозвъняват и се канят на начална психологическа среща. На групите се обсъждат страховете и радостите на жените, връзките им с партньорите, детството, връзката с майката, има йога програми за медитация и релаксация.
През 2010 г. се планира да се работи и със семействата на жените с репродуктивни проблеми. Подобен експеримент вече е направен в Пловдив - по настояване на жените в групите. zdrave.net
 


Сходни връзки

"ИСКАМ БЕБЕ" и NIVEA - С КАМПАНИЯ ЗА ДВОЙКИТЕ С ПРОБЛЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди