изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:40 EEST
ДОБРИЧ Е В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА CARREFOUR    
Новини200 млн. евро смята да инвестира френската верига у нас

Добрич е един от градовете, където френската търговска верига Carrefour смята да открие магазини. Тя е подготвила мащабна инвестиционна програма за следващите години, според която ще инвестира 200 млн. евро в България. Това съобщи гръцкото бизнес издание Capital.gr.
Инвестициите ще бъдат направени за период от пет години, през които Carrefour смята да отвори 20 магазина у нас, казаха за Investor.bg източници, запознати с плановете на компанията. Данни за общите планирани инвестиции на Балканите не се посочват. Компанията присъства от три години в България, като вече оперира един магазин в Бургас. Наред с това тя изгражда мащабен търговски комплекс в столицата, като планира да отвори магазини и в други градове в страната като Варна, Плевен, Добрич и др. Миналата седмица бе съобщено, че Carrefour ще бъде и един от ключовите наематели и в пловдивския мол Galleria Plovdiv.
Междувременно наскоро от Carrefour и нейния партньор за Балканите, гръцката Marinopoulos, обявиха споразумение за развитие на мрежата на Carrefour на Балканите и по-специално в Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения.
Програмата за развитието на веригата на принципа на франчайзинг, ще се управлява от ново смесено дружество между двете компании, които ще бъде 60% собственост на Marinopoulos. Наред с това смесеното дружество в България (в момента е 80% собственост на Carrefour Marinopoulos и 20% на Carrefour S.A.) ще бъде слято с новата компания.
Двете компании смятат да интегрират в новото дружество и търговската верига Dia Hellas, която притежават съвместно, и да я развиват под своя собствена марка.
Carrefour и Marinopoulos, които 17 години са партньори в Гърция и Кипър, в момента оперират 35 хипермаркета, 219 супермаркета и 285 по-малки магазини. За 2009 г. техният оборот беше 2,4 млрд. евро.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА CARREFOUR | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ Е В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА CARREFOUR
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 19:01 EET
БОЖЕ БОЖЕ   ТО  МАГАЗИНИ КОЛКОТ ЩЕШ   АМА  ПАРИ  НЯМА !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.01 секунди