изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:40 EEST
СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА КОДЖАБАШЕВ, ОТБОРЪТ НА ДОБРИЧ Е АУТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА    
СпортСтарши треньорът на мъжкия национален отбор по вдигане на тежести Борислав Гидиков събира най-добрите състезатели на лагер в понеделник

„Трикольорите” ще се готвят в София за Европейското първенство за мъже и жени в Минск. Жените ще бъдат подготвени от Димитър Ковачев в Бургас. Подготовката на щангистите ще бъде факт, след като днес спортният министър Свилен Нейков е дал зелена светлина на ръководената от Антон Коджабашев федерация да продължи работа.

Припомняме Ви, че на общо събрание през януари 24 от 41 клуба по вдигане на тежести застанаха зад централата на Коджабашев. Според юристи обаче сега останалите клубове фактически са се самоизключили и така във федерацията остават 24 члена, присъствали на заседанието. В момента лицензираните отбори вече са 25. Сред тях не е СКВТ Добрич с президент Веселин Божков, който е генерален секретар в новата федерация, която няма право да организира предстоящите държавни първенства за всички възрасти.
Този месец Коджабашев изпрати писмо до спортната комисия към Общинския съвет в Добрич, с което я информира, че редовни членове във федерацията са СК Джим с 15 състезатели и СК Добруджа с 18 щангисти.
Коджабашев заявява, че СКВТ Добрич не е член на лицензираната федерация, която той управлява и в резултат на това клубът няма право да получава финансиране от кметството, както безплатно да ползва общинска база. Тежкоатлетите на този клуб няма да бъдат допуснати и до държавните първенства.
В същото време наставникът на Джим – Диян Дейков, съобщи че в спортната зала се е завърнала Светлана Атанасова, но вече като негова състезателка. Досега тя защитаваше цветовете на Добрич и Левски. През април Светла роди и сега 21-годишната щангистка се стяга за световното първенство за жени, което ще бъде през октомври.


Още спорт в  http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА КОДЖАБАШЕВ, ОТБОРЪТ НА ДОБРИЧ Е АУТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди