изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:44 EEST
ПЛУВАНЕТО ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В УЧИЛИЩЕ ПРЕДЛАГА БЧК    
НовиниЩе предложим на правителството плуването да бъде върнато като задължително в училище. Това каза в Добрич председателят на Националния съвет на БЧК Христо Григоров.

Предложението се очаква да бъде направено след национална конференция по проблемите на водното спасяване, която ще се проведе на 5 март във Варна. Христо Григоров посочи, че недостигът на водни спасители е резултат не само от по-доброто заплащане в чужбина, но и на факта, че голяма част от кандидатите не могат да покрият елементарни нормативи. "Плуването трябва да се учи още в детска възраст - категоричен е председателят на БЧК. - В Германия плуват около 90 процента от гражданите, а в България - между 20-25 на сто". Като причина за отлива на мераклии за водни спасители посочи и факта, че много концесионери ги използват за всякакви други дейности - за разнасяне на чадъри, на сладолед, за почистване. Други пък ги наемали проформа. Всяка отсечка от плажната ивица се лицензира от специално комисия, но това понякога става през септември, каза Григоров. И допълни, че от БЧК ще настояват това да става в началото на сезона, в противен случай рискът за живота на туриста ще е голям.
 


Сходни връзки

ПЛУВАНЕТО ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В УЧИЛИЩЕ ПРЕДЛАГА БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди