изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:25 EEST
СЛУЧАЯТ С ПАДНАЛАТА В ШАХТА ЖЕНА Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА    
Новини

“Е.ОН” са готови да поемат лечението на пострадалата



Слу­ча­ят, при кой­то 37-го­диш­на доб­рич­лий­ка пад­на в шах­та до бив­ше­то ки­но “Доб­рич” и пос­т­ра­да теж­ко, е на сто про­цен­та тру­до­ва зло­по­лу­ка. То­ва за­я­ви вче­ра ди­рек­то­рът на Об­лас­т­на­та ин­с­пек­ция по тру­да инж. Мла­ден Мар­ти­нов. До мо­мен­та е ус­та­но­ве­но, че енер­гий­но­то дру­жес­т­во Е.ОН Бъл­га­рия но­си от­го­вор­ност за ин­ци­ден­та, ка­те­го­ри­чен бе инж. Мар­ти­нов. Той при­пом­ни, че же­на­та, ко­я­то е слу­жи­тел­ка в на­ми­ра­ща­та се в не­пос­ред­с­т­ве­на бли­зост кни­жар­ни­ца, е пад­на­ла в тра­фо­пост с дъл­бо­чи­на че­ти­ри мет­ра. Ин­ка­са­то­рът е бил вът­ре, за да за­се­че кон­су­ми­ра­на­та елек­т­ро­е­нер­гия. В мо­мен­та се из­вър­ш­ва про­вер­ка по слу­чая. Ус­та­но­ве­но е, че слу­жи­те­лят на енер­гий­но­то дру­жес­т­во е бил сам, то­ест ня­ма­ло е кой да пре­дуп­реж­да­ва ми­ну­ва­чи­те, обяс­ни инж. Мла­ден Мар­ти­нов. Той до­ба­ви съ­що, че ин­ка­са­то­рът се е прид­виж­вал пеш и е ня­ма­ло въз­мож­ност да но­си сиг­нал­ни обоз­на­че­ния.

След ка­то прик­лю­чи про­вер­ка­та ще се по­тър­си ад­ми­нис­т­ра­тив­но-на­ка­за­тел­на от­го­вор­ност на дру­жес­т­во­то. Сан­к­ци­я­та е от 10 000 до 20 000 ле­ва, по­со­чи още ди­рек­то­рът на ОИТ.

На въп­рос как­во е ста­но­ви­ще­то на ком­па­ни­я­та по по­вод на теж­кия ин­ци­дент от­там за­я­ви­ха, че из­вър­ше­на­та вът­реш­на про­вер­ка е ус­та­но­ви­ла, че слу­жи­те­лят на Е.ОН Бъл­га­рия Мре­жи АД, кой­то е от­во­рил ка­па­ка на шах­та­та и е вля­зъл в нея, за да от­че­те дан­ни­те от, на­ми­ра­щи­те се до­лу елек­т­ро­ме­ри, не е пре­дуп­ре­дил за то­ва хо­ра­та, ра­бо­те­щи в кни­жар­ни­ца­та, как­то и спо­ред ду­ми­те и на г-жа Ан­ге­ло­ва, е пра­вил при пре­диш­ни по­се­ще­ния. “За съ­жа­ле­ние ин­ци­ден­тът е в ре­зул­тат на не­щас­т­но стек­ли се об­с­то­я­тел­с­т­ва – шах­та­та е би­ла от­во­ре­на в про­дъл­же­ние на ед­ва 5-8 ми­ну­ти” - каз­ват от ком­па­ни­я­та и до­пъл­ват, че слу­жи­те­лят е бил с убеж­де­ние, че вхо­дът не се пол­з­ва.

От дру­жес­т­во­то под­на­сят из­ви­не­ния на пос­т­ра­да­ла­та, ка­то слу­жи­тел ве­че я е по­се­тил в бол­ни­ца­та и е пред­ло­жи съ­дейс­т­вие при ней­но­то ме­ди­цин­с­ко ле­че­ние. “Ком­па­ни­я­та с го­тов­ност ще по­е­ме раз­хо­ди­те за ле­че­ни­е­то на г-жа Ан­ге­ло­ва, за ко­е­то тя ве­че е ин­фор­ми­ра­на” - до­пъл­ват от фир­ма­та. “За да се из­бег­нат в бъ­де­ще по­доб­ни ин­ци­ден­ти ком­па­ни­я­та ще про­ве­де из­вън­ре­ден ин­с­т­рук­таж на сво­и­те слу­жи­те­ли за обе­зо­па­ся­ва­не на по­до­бен тип съ­о­ръ­же­ния и га­ран­ти­ра­не бе­зо­пас­ност­та на хо­ра­та око­ло тях” - ка­те­го­рич­ни са от “Е.ОН”.             
 


Сходни връзки

СЛУЧАЯТ С ПАДНАЛАТА В ШАХТА ЖЕНА Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди