изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:30 EEST
Добричкият окръжен съд постанови да бъде изпълнена присъда на полските власти срещу добричлия, шофирал нетрезвен    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд определи да бъде приведена в изпълнение постановена от полски съд присъда на 35-годишния Добромир Д. Д.


В Добричкия окръжен съд бе получена на 07.12.2009 г. срещу него Европейска заповед за арест. С нея бе поискано да се осигури предаването му за изтърпяване на присъда, постановена от Районния съд в град Торун – Полша. Добромир Д. е осъден през 2004 г. на 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Той е бил признат за виновен, че на 24.06.2001 г. е управлявал автомобил „Нисан” в нетрезво състояние с 1,22 промила алкохол в кръвта. На Добромир Д. било забранено  да шофира за срок от 3 години. Съдът определил, той да заплати 200 злоти за подпомагане на Фондацията за оказване на помощ на пострадалите от пътнотранспортни произшествия. Осъденият не привел сумата за обществени цели и на 02.02.2006 г. Районният съд на Торун е издал постановление, присъдата да бъде изтърпяна ефективно.
Добричкият окръжен съд първоначално задържа под стража Добромир Д., а на 16.12.2009 г. мярката му за неотклонение бе изменена в „домашен арест”.  Добричкият окръжен съд изиска от полските власти поиска копие от присъдата, подробности по нейното постановяване и изменение и данни, дали осъденият е бил информиран за това.
На 22.01.2010 г. Добричкият окръжен съд отказа да изпълни Европейската заповед за арест, но прие да приведе наказанието на Добромир Д. да бъде приведено в изпълнение от Окръжна прокуратура – Добрич. Днес съдът постанови добричлията да изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип, като се приспадне времето на задържането му.
Добромир Д. има средно образование, живее на семейни начала, работи, осъждан е.
Актът на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван или протестиран в срок от 15 дни пред Апелативен съд – Варна.


 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд постанови да бъде изпълнена присъда на полските власти срещу добричлия, шофирал нетрезвен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди