изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:19 EEST
Добричкият окръжен съд задържа под стража обвиняем за кражба на проводник    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд отмени наложената от Районен съд – Добрич, на 32-годишния Енчо М. Хр. мярка за неотклонение „домашен арест” и го задържа под стража.



Той е обвиняем по досъдебно производство, за това, че на 17.02.2010 г. в с. Победа като използвал техническо средство – кирки и лопати, отнели чужди движими вещи – 20 м многожилен меден проводник с тегло 88 кг от владението на земеделска кооперация. Той има основно образование, семеен е, безработен, осъждан.

На 19.02.2010 г. първоинстанционният е постановил той да търпи мярка за неотклонение „домашен арест”. Районната прокуратура е обжалвала определението пред въззивния съд.

Добричкият окръжен съд установи, че Енчо Хр. е привлечен да отговаря за умишлено престъпление – квалифицирана кражба. Събраните в досъдебното производство материали обосновават предположението, че той е извършил деянието. Съдът отчете, че той е осъждан за същото престъпление на „лишаване от свобода”, като изтърпяването на наказанието е било отложено с изпитателен срок. Кражбата на 20 м проводник е извършена в този изпитателен срок. За Енчо Хр. са събрани отрицателни  характеристични данни. Предвид тези обстоятелства, въззивният съд счете, че неправилно първата съдебна инстанция му е определила първоначална мярка за неотклонение „домашен арест”. Добричкият окръжен съд прецени, че са налице изискванията на Енчо Хр. да бъде определена мярка за процесуална принуда „задържане под стража”. Съдебният състав прие, че е налице опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът постанови той да бъде задържан под стража.

Актът на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

25.02.2010 г.                                         Пресслужба Добрички окръжен съд      

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд задържа под стража обвиняем за кражба на проводник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди