изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:49 EEST
ДЕЦА ПРЕДСТАВЯТ ТРУДОВИЯ БИТ НА ДОБРУДЖАНЕЦА    
КултураИзложба на тема «Трудовият бит на добруджанеца» ще бъде открита на 26 февруари от 14.30 в регионална библиотека «Дора Габе», съобщиха от кметството в Добрич.

 Тя е на деца от VІ и VІІ клас от СОУ “Димитър Талев”, които участват в клуб “Роден край и неговите приятели”. Ще бъдат представени рисунки и предмети, свързани с трудовия бит на добруджанеца. Децата от клуба са събрали предмети от делника на добруджанеца от различни села. Ще бъдат показани совалка за стан, сърп за жътва, вретено, пила, ръчно тъкани кърпи, чекрък, ютия за гладене с въглени и др. Учениците от клуб “Роден край и неговите приятели” на училище «Димитър Талев» са с интереси към изследването и историята на родния край. Децата са участници в проект “Моето училище, моят интересен свят” на Община Добрич, съфинансиран от Европейския социален фонд и България по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. В проекта участват 1470 деца от всички общински училища. До момента са създадени 102 групи за извънкласни дейности в областите наука, изкуство и спорт.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ПРЕДСТАВЯТ ТРУДОВИЯ БИТ НА ДОБРУДЖАНЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.62 секунди