изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:23 EET
СВЛАЧИЩЕ ПРЕМЕСТИ С ОКОЛО 30 САНТИМЕТРА ДВОРОВЕ В БАЛЧИК    
НовиниЕдиният от дворовете е мой, сподели пред НДТ кметът Николай Ангелов

Активизирало се през последната седмица свлачище е свлякло с около 30 сантиметра дворовете на няколко къщи в района на болницата в Балчик, научи НДТ.
Пострадали са няколко имота, има свличания на дворовете, на темели на зидове, пропукани са подпорни стени, разказаха местни хора. Те обясниха, че имотите са строени преди около 40 години, но до момента свличания в района не е имало.
„Единият от дворовете е моя”, каза пред НДТ кметът Николай Ангелов. Той обясни, че на стръмния скат има издигнати високи подпорни стени. В резултат на снеготопенето има паднали подпорни стени, които не могли да издържат на натиска на ската. Но, няма нарушаване на пътна настилка, добави кметът. 
На място е правен оглед от „Геозащита”-Варна. Очаква се тя да даде становище, за да могат да се предприемат мерки по укрепване, обясниха от общината в Балчик. Оттам казаха, че е въпрос на личен избор отстрана на собствениците дали ще останат там или ще се преместят, казаха за НДТ от общината.
Очаква се „Геозащита” да даде препоръки и за другите места със свлачищни процеси в Балчик, които се активизираха през последните седмици в резултат на снеготопенето и дъждовете. Там е затворена за движение една от основните улици поради свличане на земни маси, застрашен е блок на министерството на здравеопазването, където живеят работещите в Тузлата. Там подпорната стена е поддала на натиска на ската и има реална опасност за живеещите в сградата, чиито два входа са откъм опасната стена.
Припомняме, че през миналата седмица комисия на Община Балчик и Геозащита-Варна направи повторен оглед на местата, където през последните дни има свличания на земна маса.
 


Сходни връзки

СВЛАЧИЩЕ ПРЕМЕСТИ С ОКОЛО 30 САНТИМЕТРА ДВОРОВЕ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди