изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:16 EEST
Завъртя се рулетката за нов директор на НОИ    
Парламент
Парламентът освободи Сотир Ушев като управител на Националния осигурителен институт (НОИ), след като той подаде оставка пред Народното събрание.


Това стана след като ден по-рано Ушев поиска да бъде освободен от поста по лични причини. Той оглави осигурителния институт в края на мандата на предишното правителство. Преди това той ръководеше Агенцията по заетостта. 

Кандидатурата за нов управител на НОИ ще стане ясна през следващата седмица, там ще работи професионалист, коментира пред журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, цитиран от БТА. Той каза, че е направил едно свое предложение за управител, но не отговори на въпроса дали е човек от неговия екип. Младенов припомни, че решението ще бъде взето от премиера и парламента и добави, че със сигурност наследникът на Ушев ще бъде експерт, а на политическа фигура.

Според добре осведомени източници новият шеф на НОИ най-вероятно ще е зам.-министърът на труда Христина Митрева, съобщиха БНР и "Дневник". Преди да стане част от екипа на министър Тотю Младенов, повече от 10 години тя беше шеф на главна дирекция "Анализ, планиране и прогнозиране" в осигурителния институт.
Днес в кулоарите на парламента като варианти за поста се спрягаха още бившият управител на НОИ Йордан Христосков, а от БСП допуснаха, че е възможна и номинацията на вицепрезидента на КТ "Подкрепа"  Димитър Манолов.

Процедурата по избор на нов управител на НОИ предвижда парламентарните групи да предложат имена за вакантния пост. Следващият управител трябва да бъде гласуван също от парламента  с четиригодишен мандат. дир.бг
 


Сходни връзки

Завъртя се рулетката за нов директор на НОИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Завъртя се рулетката за нов директор на НОИ
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 19:26 EET

Според мен нормално е да се заредят оставки. Особено сега, след като НАП и НОИ трябва да работят в много добър синхрон. Държавата е много меркантилна и смята само в пари. А животът е също и качествена грижа за поданиците. Иначе след 10 години просто няма да има Държава.

Ето един нагледен пример от живота - ако загрее една машина, ти се стремиш да намалиш работната температура до оптималната  - правиш допълнителни усилия за подобряване на работните условия. Ако сега си представим, че обществото ни е една машина, то днес държавата спестява от масло и охладителна течност, само и само да достигне някаква производствена норма. В резултат - в един момент се налага основен ремонт и престой. Ще бъдат унищожени важни части и ще бъде изгубено ценно време, което както знаем също има стойност.

n.b.: Мога да дам и пример за господа селскостопанските труженици: Една овца можеш да я доиш през ден и да я стрижеш един път годишно, но... трябва също и да се грижиш за нея качествено. Иначе ще си стрижеш калпака. :-))))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди