изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:01 EEST
Заловени са 4–ма бракониери на калкан край нос Калиакра    
Лов и риболовВ сряда вечерта при подаден сигнал  за риболовни кораби, готвещи се да извършат улов на калкан с дънни тралиращи средства,  Териоториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Добрич и служители на Гранична полиция Бургас, започват проверки с катер в морето.

Проверени са 4 риболовни кораба, извършващи риболовни операции с трал за акула. При акцията е съставен акт  на капитана на РК „Пълдин” КВ 56-42 Атанас Атанасов за наличие на незаконен риболовен уред и осуетяване на проверката на служителите на ИАРА и Гранична полиция.  След прибиране на риболовните кораби в пристанище Каварна е установен само улов от меджит и ватос.  В района на пристанището е останала група за наблюдение, която забелязва, че автомобил с регистрация ТХ 53 96 РХ идва до пристанището и  започва товорене на калкан.  След съгласувани действия със служители от РПУ Балчик автомобилът е спрян за проверка и се установява наличие на над 12 кг. калкан.  В автомобила са пътували четирима рибари, които са екипаж на риболовен кораб „Бизоне I”. На бракониерите Емил Тодоров, Николай Тодоров, Иван Иванов и Веселин Атанасов, всичките от Каварна, са съставени 4 акта за незаконен улов.  Конфискуваният калкан е дарен на Социалният патронаж в гр. Каварна.
 


Сходни връзки

Заловени са 4–ма бракониери на калкан край нос Калиакра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди