изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:27 EET
ОТБЕЛЯЗВАМЕ 132 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО    
ОбществоС няколко прояви Добрич ще отбележи Националния празник на Република България 3 март и 132-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско робство.

 От 10 ч. в храм "Свети Георги" ще бъдат отслужени заупокойна литургия и света панихида в памет на загиналите за свободата на България. През деня ще бъдат поднесени цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Достоевски и др. Общоградското поклонение ще започне в 11 ч. и ще се състои при паметника на хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини. Там ще се състои ритуал за издигане знамената на Република България, Европейския съюз и град Добрич с участието на представителна военна част на Варненския гарнизон. Час по-късно на площад "Свобода" /пред комплекс "България"/ ще започне празничният концерт на Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа". В заседателната зала на община Добрич в 12.45 ч. ще се състои ритуал за връчване на знаме на Областната организация на офицерите от запаса.
 


Сходни връзки

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 132 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди