изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:14 EEST
ФЛЕЙТИСТКА ОТ ДОБРИЧ - С КОНЦЕРТИ ВЪВ ВИЕНА И БУДАПЕЩА    
КултураМеждународни изяви предстоят за дуета Росица Бояджиева и Николай Темнисков

Концерти във Виена и Будапеща ще изнесат в началото на март добричката флейтистка и известния български тубист. На 7 март дуетът Росица Бояджиева и Николай Темнисков ще гостува в замъка "Орт" в австрийската столица Виена. Те ще изнесат концерт заедно с пианиста Константин Илиевски. Програмата на концерта ще включва творби от Бах до съвременни автори, предвидени са и солови изпълнения, сподели пред НДТ Росица Бояджиева.
На 9 март тримата музиканти ще изнесат концерт в камерната зала на Българския културен институт в Будапеща /Унгария/. Те ще изпълнят отново произведения от класици и съвременни композитори, както и нови аранжименти на творби от Шопен, Рахманинов и др. В Будапеща ще прозвучи и "Шарена сол" - произведение на фолклорна основа, написано от добричкия композитор Петър Крумов специално за дуета на Росица Бояджиева и Николай Темнисков. Ще прозвучи и сюита за флейта и туба от Николай Кауфман, която също е създадена специално за двамата музиканти.
 


Сходни връзки

ФЛЕЙТИСТКА ОТ ДОБРИЧ - С КОНЦЕРТИ ВЪВ ВИЕНА И БУДАПЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди