изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:37 EET
ОБСЪЖДАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
НовиниВ среща във връзка с изграждането на регионално депо за твърди битови отпадъци в с. Стожер, която се е провела в МОСВ, участва кметът Детелина Николова.


Срещата е по повод бъдещото кандидатстване на община Добрич за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна Програма “Околна среда” за изграждане на регионалното депо в село Стожер. На нея са били поканени представители на всички общини от областта и на Министерството на околната среда и водите, съобщиха от кметството. Въпроси, свързани с прединвестиционно проучване, евентуално включване в обхвата на проекта на претоварна станция на територията на община Балчик, морфологичен анализ, оценка на въздействието върху околната среда и други теми, касаещи изграждане на регионалното депо в село Стожер, са били коментирани на срещата.
В сдружението, което има за цел изграждане на регионално депо в село Стожер, участват всички общини от областта и община Никола Козлево от област Шумен. До момента е съгласувана документацията на проекта за изграждане на депото и се предприемат стъпки за издаване на разрешение за строеж. Съгласно решение на Сдружението с нестопанска цел "Управление на отпадъците - регион Добрич", на всички общини са представени направените разчети - съобразно процентното участие на всяка от тях, като изискването е да се гласуват средствата целево от общинските съвети, информираха от кметството в Добрич.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди