изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:35 EET
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА    
Ред и сигурност
Огромна кражба на вода от хлебопроизводителната фирма от Добрич „Савимекс” засякоха екипите на ВиК-Добрич и полицията. Далаверата е разплетена след анонимен сигнал, разбра НДТ. Фирмата е крала вода в продължение на 12-13 години.


Специалисти от ВиК, съвместно с „Криминална лаборатория” на полицията и с прокурорско разпореждане, посетили склада на „Савимекс” по ул. „Батак”. Със специално проследяващо устройство било открито отклонение от главния водопровод, в което водата се движи. След като проследили тръбата, установили, че тя стига до склада на фирмата. След като изпълнителният директор Ивелин Савов не си вдигал мобилния телефон, инж. Димчо Димов от ВиК разпоредил тръбата да се отреже и да се затапи. Според специалисти, дебелината на тръбата била 2 цола – за сравнение, в домвете си ползваме 1/3 цолова тръба.

„Вярно е, че открихме притеснително отклонение, което може би се е ползвало от няколко обекта, разположени наоколо. Тепърва предстои да изясним казуса от юридическа гледна точка. Ширината на тръбата е такава, че да захранва с вода една по-голяма дейност. Ще сметнем загубите си и ще проведем срещи и разговори с фирмата”, бе коментарът на управителя на ВиК в Добрич Дамян Калчев. Той отказа да съобщи името на фирмата, но не отрече, че става въпрос за „Савимекс”. „Започнах да се притеснявам от подобни сигнали, че „сме съдружници” тук и там, без да знаем, и затова проверяваме всеки сигнал”, допълни Калчев.

„Това е пожарен кран и ние не сме вземали вода оттам. Пожари не сме гасили и няма нищо незаконно в системата. Предстоят ни разговори с ВиК”, заяви пред журналисти шефът на „Савимекс” Ивелин Савов.

 


Сходни връзки

СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 19:39 EET
Не е никак розова ситуацията с нашето ВИК не мога да усетя,че българия и в частност Добрич е във Европа имаме постоянни режими на водоснабдяването на 14-ти февруари тройния празник на ул.Боряна и цял квартал Балик нямаха вода за останалата част на града не знам,но това е повече от недоволство и в момента в събота вечерта във 19 часа отново водоснабдяването е преустановено...дайте ми идея моля ви се искам да си търся правата...искам да живея като нормален човек който си плаща редовно и без друго високите сметки!!!
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 22:53 EET
Е, тези от ВиК не можаха ли първо да измерят какъв дебит се черпи през тази тръба и тогава да вдигат патардия??  Щото сега нищо не могат да докажат - може да е наистина старо забравено отклонение. Пък и за какво му е на Савов в склада подобен водопровод.... Нали още не е започнал да произвежда бутилирана вода или попара...
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 11:14 EET
Давайте запушвайте наред ..после чакайте пари хаха ВиК ще си плати тока някога.. но не сега. До тогава ще чакаме вода .. ще ходим некъпани
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 14:44 EET
абе защо не тръгните из циганията да видите колко такива тръби ще откриете  от къща на къща с ново застроени къщи  и те вода даже и неплащат ами били хванала Славов   добре     така да е ами хванете и другите !
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 22:36 EET
Vie s tazi tapa statiq se opitvate da zamajete ochite na horata i da im pokajete che varshite neshto li-nishto ne varshite!!!nqkakav tap vodoprovod i kakvo ot tova?men kakvo me topli, kato nqmam voda? dali toi e sega problemat, che v grada nqma voda,a?shtoto vchera beshe nqkakva pompena stanciq, onzi den v shabla - dano sega kato sa go zatapili da doide nalqganeto v grada, ama mai nqma shans,aaa???????
СПИПАХА ИВЕЛИН САВОВ ДА КРАДЕ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 22:48 EET
тци  няма и да има ама пари да даваме ще има защото сега новите тръби били пълни с въздух и водата ще стигне до нас утре ако стигне  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди