изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:17 EEST
Цветанов към съда: Ще падат зъби    
Новини

Вицепремиерът иска справедлив мач с юристите, зове ги да си разчистят къщата. Не вярвам на версии без доказателства за Ахмед Емин, каза МВР шефът



Престрелката между вицепремиера Цветан Цветанов и Темида продължава. "Това, което имаме за съдебната система, е страшно. Ако кажа цялата истина, ще паднат зъбите на някои хора", отсече вчера МВР шефът. Той обаче допълни, че не може да разкрие повече, тъй като става въпрос за класифицирана информация. Така Цветанов отговори на репликата от преди ден на шефа на Върховния касационен съд Лазар Груев, който обяви, че "ще стисне зъби за последен път" и ще спази джентълменското споразумение с премиера Борисов съдебната и изпълнителната власт да не си отправят нападки и да не си коментират действията. Цветанов обясни, че не вярва един съдия да се влияе от изказване на министър.
"Стискането на зъби не решава проблеми. Нищо лично няма тук. Благодаря на Лазар Груев за неговата дипломатичност и стискането на зъби, но българското общество стиска зъби вече 20 години и очаква от съда справедливост", каза Цветанов. Той отново обясни, че е по-добре бандитите ни да се залавят в Европа, защото там ще получат присъди. Цветанов уточни, че говори "преди всичко като гражданин". По думите му всички знаят как реагират гражданите във футболен мач, когато съдията отсъжда в една или друга посока. "В момента играчите в един футболен мач, за който говори Лазар Груев, съдията трябва да отсъди справедливо и ние точно това искаме", каза Цветанов.
Вицепремиерът допълни, че не иска дава оценка на българския съд, защото тя се определя от българските граждани и докладите на Европейската комисия. Цветанов припомни, че самият той е бил избран за депутат на преки избори.
МВР шефът разказа, че вътрешното ведомство работи в посока да си изчисти къщичка. Според него подобен инструментариум за контрол трябва да се развие и в съдебната система.
"МВР не иска да влиза в чужди коридори, МВР върви много силно в своя си коридор и се надявам, че всичко, което обществото и Европейската комисия очакват, е да има една реформирана съдебна система и реална борба срещу организираната престъпност и корупцията. Казвам ти, дъще, сещай се, снахо", заключи Цветанов.
По-късно в парламента той обясни, че МВР работи по всички версии за смъртта на Ахмед Емин. "Не вярвам в никакви версии, докато не се докаже всяка една", обясни Цветанов. Така той отговори на въпрос дали Емин е имал задача да убие лидера на ДСП Ахмед Доган.
Десислава Георгиева
Милена Минчева

Магистратите бият тъпана в Европа

Юристи скочиха срещу изказвания на вътрешния министър Цветан Цветанов. Съюзът на съдиите в България ще сигнализира европейските институции и международната съдийска общност за изказвания на хора от изпълнителната власт, се казва в писмо на ССБ до премиера Бойко Борисов. "Неморално е представители на държавна власт да поставят съдиите пред невъзможната дилема дали да решат делото по начин, който ще бъде политически или обществено добре приет, или да отсъдят според изискванията на закона", пише в документа. Магистратите са изпратили и копие до представителството на Еврокомисията. "С доверие очаквахме от Вас да спазите поетия ангажимент и да се превърнете в гарант на взаимното уважение между държавните институции", пише в писмото до Борисов. И продължава: "Вместо това вътрешният министър Цветан Цветанов продължи да издава присъди над редица съдебни актове. Според съдиите обсъждането на правилността на съдебните актове може да доведе до краткотрайни ефекти, като повишаване на рейтинга на определени личности, но не носи никакви обществени ползи. "В общественото съзнание полицията се превръща в коректив на дейността на съда, а не обратното", се казва още в документа.
Таня Маринова
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Цветанов към съда: Ще падат зъби | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветанов към съда: Ще падат зъби
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 18:07 EET
ако знаеш колко развалени зъби има в ДОБРИЧ най напред щеше да започнеш от града на призраците !  И стига смесе залъгвали  че тоя хванат  оня хванат а тези които хващат те самите трябва да са се хванали досега вие не четети ли  четете и вижте хубаво какво ви поднасят хората на тепсия или този град на фалшиви гербеджии  не ви интерисуват ако наистина сте съпричастни с хората за борба с престъпността щяте да започнете именно от тук !
Цветанов към съда: Ще падат зъби
Автор: Anonymous да 2010-02-28 @ 20:31 EET
Ако проговори АП сигурно не зъби
а глави ще падат.

Цветанов към съда: Ще падат зъби
Автор: Anonymous да 2010-03-01 @ 16:20 EET

ами да говори що мълчи  !


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди