изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:42 EET
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ВЛАКА-УБИЕЦ    
НовиниВ храм "Св. Троица" в Добрич днес бе отслужена панихида в памет на жертвите на влака-убиец. 


Добричлии запалиха свещ в памет на Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев и Калчо Стефанов. Четиримата са в черния списък с жертвите на влака-убиец, който на 28 февруари преди две години отне живота на деветима души.   

„Животът ни се преобрази и не е същият. Нито моя, нито този на семейството ми”, бяха първите думи на Васил Вичев пред медиите. На журналистически въпрос как върви делото в Окръжния съд в Плевен той отговори: „За какво дело става въпрос. В момента ни разиграват, правят ни на маймуни”. Той е на мнение, че свидетелите трябва да бъдат редуцирани от 128 на 40-45, тъй като повечето от тях не си спомнят на коя дата е станала трагедията и какво точно е станало. В момента се издирва свидетел от Кьолн. Според Вичев най-болното в случая е, че в делото са изправени само трима души, които пряко отговарят за жертвите във влака – Георги Георгиев – кондуктор на изгорелия кушет-вагон, Георги Иванов - заместник-директор по експлоатацията на "Спални вагони" в системата на БДЖ по време на инцидента, както и началникът на влака Иванка Костадинова, но ги няма техните съучастниците им – останалите длъжностни лица, от които трябва да се потърси отговорност.  

Майката на Валерия – Софка, бе на мнение, че делото върви в прилични срокове. Нейното семейство няма претенции към съдийския състав или адвокатите. „Вярно е, че малко по-бавно се движи, но това е по-скоро заради липса на свидетели. Има свидетели, които не са открити, ако изобщо се търсят. Истински се надявам тези деветима нещастници да не бъдат осъдени за втори път от българското правосъдие”, заяви Софка.  

 


Сходни връзки

ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ВЛАКА-УБИЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди