изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:51 EEST
Вдовица на еврейски милиардер купи най-скъпата скулптура    
Любопитно„Крачещият човек” на знаменития швейцарски скулптор Алберто Джакомети, бе продаден от Сотбис за 104 милиона долара на Лили Сафра, вдовица на бразилския милиардер от еврейски произхд Едмонд Сафра, съобщи изданието "Калкалист".

В 8-минутния търг участваха 4 анонимни телефонни купувачи. 12 милиона долара са дадени за разходите на Сотбис по организирането на аукциона.

Генералният директор на Фонда за изящно изкуство на Великобритания Хофман заявил, че цената, предложена за скулптурата на Джакомети, е излязла извън рамките на здравия смисъл.

Отбелязва се, че състоянието на Лили Сафра, която ежегодно дава милиони долари за благотворителност, се оценява на милиард и половина долара.

Главният редактор на Art Newspaper Джорджина Адам в интервю за BBC обяснява случилото се на аукциона с обстоятелството, че много рядко скулптури на Джакомети се предлагат на аукционите.

"Ако колекционерът разбира, че друг път в живота си няма да има този шанс, той ще е готов да плати огромни пари, казва Адам. В случая с Джакомети, този ажиотаж се разпали именно поради това, че участниците в търга разбираха - сега или никога.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Вдовица на еврейски милиардер купи най-скъпата скулптура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди