изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:04 EEST
ОБСЪДИХА РЕМОНТА НА ПЪТИЩА ЗА ТАЗИ ГОДИНА    
НовиниАко не се направи рехабилитация на път 27, пристанището в Балчик ще бъде изолирано от Добруджа

В петък по инициатива на областния управител в администрацията се проведе работно заседание за обсъждане на предложенията за инвестиционна програма на Областно пътно управление - Добрич, на което присъстваха кметове и представители на 8-те общини в областта, както и ръководството на ОПУ - Добрич. Пред всички изпълняващият длъжността директор Гергана Петрова заяви, че за миналата година в ремонт на републиканска пътна мрежа в областта са вложени 5 440 хил. Тази година предложението на управлението е да бъдат отпуснати средства общо за основен ремонт в размер на 22 465 лв. В предложението са включени както преходни обекти, така и нови, за които ще се иска от агенция Пътна инфраструктура  като годишна задача да се отпуснат 16 760 хил. лв. В предложението има заложени пътни отсечки, за които ще искат пари за предпроектни проучвания и за възлагане за съответствие на проектната документация. Като цяло присъстващите представители на местната власт изразиха съгласие с предложенията. Да бъде включен за финансиране път 27, който е единственият, свързващ не само Добрич, а цяла Добруджа с пристанище Балчик, поиска директорът на дирекция "Устройство на територията, собственост и инвестиции" арх. Емилия Георгиева. "Това е единственият път, по който тежките камиони стигат на пристанището. Останалата пътна инфраструктура в града не е оразмерена за тежкотоварни автомобили. Ако пътят не бъде ремонтиран, ще бъде блокиран порта без достъп до него. От тежката зима има и компроментирани водостоци по него" - каза арх. Георгиева. Специалстите от пътното управление обещаха да включат пътната отсечка в програмата за настоящата година. Зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев поиска пък да разбере какво се прави по прекласирането на пътя Добрич-Варна, като в отговор губернаторът Ж. Желязков заяви, че ще отправи писмено питане в министерството.
Като цяло кметовете изразиха притеснения, че заради рестриктивните бюджети тази година няма да имат достатъчно средства за ремонти на общинските пътища. Фрезоването на една дупка коствало между 40-50 лв., а асфалтиране на 1 км път струвало 1600 лв., каза кметът на Тервел Живко Георгиев. Кметът на община Добричка Петко Петков изрази недоволство, че според предложената програма не са включени за финансиране важни пътни републикански артерии, които са на територията на община Добричка.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА РЕМОНТА НА ПЪТИЩА ЗА ТАЗИ ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди