изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:12 EEST
КАЛИАКРА Е ВЕЧЕ В ЕЛИТНАТА СУПЕРЛИГА    
СпортМъжкият отбор по волейбол на Калиакра е новият участник в елитната Суперлига. Тимът от Каварна извоюва правото да се състезава редом с най-силните отбори на България на финалния турнир на Висшата лига, който се проведе от 24 до 28 февруари в Каварна.

Възпитаниците на старши-треньора  Петър Дочев обаче подготвиха този успех още по време на първенството, което завършиха временното класиране с аванс от 8 точки  пред КВК Габрово. Само две победи бяха необходими на Калиакра, за да оглави крайното класиране в групата и волейболистите го сториха още с първите два мача. После, до края на турнира, те играха за удоволствието на публиката, като ни най-малко не се отпуснаха и играха като за финал.
През петте турнирни дни момчетата на Петър Дочев постигнаха пет и отстъпиха на съперника само в един гейм. Това по категоричен начин показва, че отборът на Каварна е най-силният, най-конкурентноспособен от участниците в надпреварата и наистина му приляга да си мери силите с елитните ни волейболни състави.
В последната среща на финалния турнир Калиакра победи КВК Габрово с 3:0 (25:20, 25:18, 25:14). За състава на тима от Каварна играха само двама от основните състезатели, почивка на  повечето от титулярите даде и наставникът на габровци. Въпреки това младоците на Калиакра направиха истински волейболен спектакъл, изпълнен с майсторски изпълнения за радост на зрителите в претъпканата до краен предел зала “Олимпиада” в морския град. Двубоят продължи точно 60 минути и след последния съдийски сигнал възпитаниците на Петър Дочев се поклониха на феновете си за горещата подкрепа и започнаха да подхвърлят във въздуха своя наставник.
Ръководството на каварненския волейболен клуб изненада с торта и шампанско състезателите и зрителите си преди началото на двубоя. Секунди преди да започне мача, в залата беше внесена огромен блат с формата на волейболно игрище и мрежа върху сладкиша. Върху едната половина на игралното поле, оцветено в синия цвят на отбора, беше изписано Калиакра, а в другото – Суперлига. Фойерверките върху тортата запали старши-треньорът Петър Дочев, след което сладкишът беше раздаден на зрителите в залата.
“Тортата е дар за феновете ни, които ни подкрепяха през цялата година и също имат дял за влизането на Калиакра в Суперлигата”, обяви клубният президент Христо Маринов.
След като си осигури участие в Суперлигата, другата цел, която си поставя клубното ръководство, е класиране в челната четворка в турнира за Купата на България. Както е известно Калиакра се класира за четвъртфиналите, като отстрани Славия и на 13 април ще приеме в Каварна отбора на Арда (Кърджали).
Димитър АПОСТОЛОВ


 


Сходни връзки

КАЛИАКРА Е ВЕЧЕ В ЕЛИТНАТА СУПЕРЛИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди