изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:00 EEST
ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДОБРИЧ ЗА ПРЪВ ПЪТ ОСТАНА БЕЗ ДЕТСКИ    
Новини Родители напразно се редиха на опашки пред банкоматите в петък и събота - сметките им бяха празни. За пръв път от десетилетия Добрич остана без детски добавки. Средствата не бяха изплатени до последния работен ден на февруари, както предвижда законът. В социалните служби в петък очакваха, че е възможно в късния следобед да се получи разпореждане до обслужващата „Инвест Банк”  за превежданите на средствата. Това обаче не се е случило, научи НДТ.


Недоволни родители с часове се редяха на опашки пред банкоматите - с надежда да имат превод. Тези, които за по-сигурно бяха пред банкомата на обслужващата банка,  коментираха пък, че банката нарочно им задържа парите, за да трупа лихви. НДТ научи обаче, че банковият клон в Добрич е очаквал разпореждане за превод на парите, но такова не е дошло.
Много семейства разчитат на детските, за да могат да платят месечни сметки за ток и вода. Сега някои от тях може да останат без осветление и отопление, защото не са имали с какво да платят. Сумите от 35 лева на дете месечно са от особено значение, особено за многодетните семейства. Майки коментираха, че до миналата година детските са били изплащани в периода между 15-о и 20-о число на месеца, а сега всеки месец има забавяне. Но, да не бъдат преведени до последния работен ден на месеца, не се е случвало.
 


Сходни връзки

ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДОБРИЧ ЗА ПРЪВ ПЪТ ОСТАНА БЕЗ ДЕТСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.31 секунди